Main Media

Hva er forskjellen på massivdører og massive innerdører

Lyd Smart

Om du ikke er vant til å forskrive dører, kan det være vanskelig å vite hvilke dører du skal bruke i hvilke miljøer. Imidlertid er det viktig å vite at du for eksempel ikke foreskriver en innerdør til et offentlig miljø, ettersom innerdører ikke tåler den type slitasje som oppstår på for eksempel en skole.

Massivdører

Massivdører er de massive dørene som tilhører vårt prosjektsortiment. Dette er dører som hovedsakelig brukes til offentlige miljøer, skoler, omsorgsboliger osv. Disse har ingen modellnavn, men kalles massivdører og defineres deretter på grunnlag av deres forskjellige egenskaper.

Massivdører kan man lese om i Mål & Fakta.

Massive innerdører

Innerdører til bolig inkluderer både lette og massive dører, men har det til felles at de har en såkalt lett beslagning. Dette betyr snap-in hengsler og en liten låsekasse. De brukes hovedsakelig i boliger og er ikke egnet for miljøer med høy slitasje, men kan med fordel brukes for eksempel på bad på hoteller.

Innerdørene til boliger er delt inn i fire forskjellige kapitler i Mål og Fakta, slette innerdører, formpressede dører, fyllingsdører og SUPERIOR collection.