Main Media

Swedoor banker på hos familier med fargerike dører

Design Lys Smart

Trendene styrer oss mer og mer i retning farger i interiøret. Men hva med eksteriøret? Vi har snakket med fire familier som har valgt farge på ytterdøren og hva det betyr for dem.

I en serie videoer vi har kalt «Swedoor banker på» ønsker vi å bli bedre kjent med familiene som bor bak fargerike dører. Vi har tidligere tatt en prat med professor i farge, Mette L’orange som påpeker at det nordiske klimaet er preget av lange perioder med snø på bakken og grå himmel. Som en kontrast til det oppfordrer hun til å bruke farge på eksteriøret av huset, eventuelt gå for en sprek farge på ytterdøren.

- Farger er en måte vi signaliserer noe som er eget. Noe som er vårt. Det er en måte å vise identitet på. Farge på klær sier noe om hvem vi er, eller hvem vi vil være. Det samme gjør fargen på et hus og en dør, sier L’orange.

- For meg er farger trygghet og varme

Et av husene vi har besøkt i forbindelse med «Swedoor banker på» er huset i Kristiansund som først og fremst er kjent fordi det er omringet med et gjerde av fargestifter i alle regnbuens farger, men det stopper ikke der. Gyrid Hessen Monge er en fargebombe bosatt i Kristiansund med sin mann Andreas Høgseth, og barna Eira og Albin. På Instagram er hun bedre kjent som Casa_Colorful og som navnet tilsier så bor denne flotte familien i et hus med et virkelig fargerikt interiør som tiltrekker seg mange følgere.

- Noe av det første vi var enige om da vi hadde signert kontrakten på huset, var at vi skulle ha røde ytterdører, forteller hun. – Vi valgte knallrøde dører fordi de gjør seg bemerket og sier noe om at dette er et hjem fylt med glede og kjærlighet.

Bli enda bedre kjent med den fargeglade gjengen i denne artikkelen.

Fritt valg av farger

Swedoor leverer ytterdører i akkurat den fargen du ønsker etter NCS-koder. Dette avgjorde valget for Stine Skjerveggen og familien i Tønsberg. Hun hadde en spesifikk gulfarge i tankene til ytterdøren som skulle på plass i det sorte huset med stramme linjer. Dørmodellen Tower gir lys inn i gangen, i tillegg til et sidefelt i glass.

- Huset er totalrenovert med en ganske stram fasade med rette linjer og sort farge. Derfor ønsket jeg meg en dør som skilte seg ut. Når jeg fant den riktige gulfargen var valget enkelt, og vi har også tatt ut de gule detaljene på husnummeret og en utbygd ramme rundt ett av vinduene, sier Stine.

Regnbuefamilien i Bergen

Alexander Askildsen og mannen Shlomi Ruini bor sammen med tvillingene sine i et gammelt Bergens-hus med lange tradisjoner. Også de har valgt en gul dør, dog i en litt mer dempet nyanse. Døren Pulse med moderne linjer gjør seg godt i korngul farge til det gamle huset. Alexander er over gjennomsnittet glad i interiør, og er ikke redd for å ta noen sjanser.

- Folk må tørre å prøve farger. En kan alltids gå tilbake til sort eller hvit dør, men jeg synes flere skal gå for en gul, grønn, rosa eller blå dør hvis det er det som gjør dem glad. Og jeg anbefaler å ha fokus på detaljene som skjulte hengsler og glass i døren om du har mulighet for det.

“- Folk må tørre å prøve farger. En kan alltids gå tilbake til sort eller hvit dør, men jeg synes flere skal gå for en gul, grønn, rosa eller blå dør hvis det er det som gjør dem glad. Og jeg anbefaler å ha fokus på detaljene som skjulte hengsler og glass i døren om du har mulighet for det. ”

Alexander Askildsen | @interiorspire

Sjette generasjon blåser liv i ærverdig hus

I Engelsviken utenfor Fredrikstad flytter snart familien Lindgård Fossum inn i et gammelt hus som de har pusset opp fra topp til bunn. Sønnen på to år blir sjette generasjon i dette huset, og med fokus på å beholde sjelen i huset gikk de for en tradisjonsrik blå ytterdør.

- Helt ærlig vurderte jeg en grå dør, men mannen ville gjerne ha en blå dør. Jeg ga meg til slutt, og blåfargen ble bestemt etter at jeg spurte følgerne mine på Instagram hva de mente. Det har vi ikke angret på. Vi synes den passer veldig godt til omgivelsene her ved sjøen og med naturen rundt, og ikke minst passer den veldig godt til huset, sier Camilla Lindgård.

 

Ønsker du deg en fargerik dør? Bruk appen vår Door Designer for å se hvordan ulike farger passer til huset ditt.