Main Media

Match din ytterdør med både fasade og gang

Å velge farge på din nye ytterdør kan føles som en stor avgjørelse. Man vil være sikker på å ikke gå lei - samtidig som den skal passe til fasaden, men også følge fargeskalaen i gangen. Umulig ligning? Absolutt ikke – svaret er en tofarget dør!

Alle dører i ADVANCE-LINE-serien kan leveres med tilvalget «tofarget maling». Det betyr at du kan få en dør med en farge på utsiden og en annen på innsiden. Det perfekte valget hvis du har vanskelig for å velge. Når du velger en tofarget dør blir også karmen tofarget, noe som gjør at døren ser like fin ut både innen- og utenfra.

 

I eksemplet ovenfor ønsket eierne en blå dør, fordi det passet godt sammen med den røde fasaden og de hvite knutene. Siden huset er lite og åpent i planløsningen, var eierne derimot redde for at den blå innsiden av ytterdøren skulle bli et svært dominerende element i det ellers hvite og grå interiøret. Valget falt da på et blått eksteriør og et hvitt interiør - og resultatet ble virkelig perfekt.

“Ikke vær redd for å velge en ytterdør med en farge som skiller seg ut. En inngangsdør kan sette stilen på hele huset og det er ingen grunn til å ha samme dør som «alle andre» i nabolaget – tvert imot. Gi inngangspartiet ditt den samme følelsen som du ønsker at resten av huset skal gi!”

Minna Bergkvist | Markedssjef, Swedoor

Tradisjonelt sett har nordmenn valgt hvite, grå eller røde dører, men de siste årene har svarte dører blitt veldig etterspurt. Sorte dører gir et nøkternt inntrykk, men ulempen er at de blir veldig varme i sollys. Vår anbefaling er derfor å tenke seg om før du velger mørk dør om den skal vende mot sør, eller stå uten et beskyttende tak.

 

En måte å velge farge på døren er å velge i henhold til den arkitektoniske stilen til huset ditt. Et gammeldags rødt trehus blir veldig vakkert sammen med en okergul dør, et hvitkalket funkishus varmes opp av en myk eikedør og et tradisjonelt sekstitallshus i meksikansk murstein kan få et skikkelig løft med en moderne dør. Det finnes en dør for hver type hus – du må bare ta deg tid til å finne den rette!