Ro og harmoni med støydempende innerdører

Naboen bråker, vaskemaskinen durer og barna leker høylytt. Dette er støy som kan føre til høyt stressnivå og redusert søvnkvalitet. Ved å velge støydempende innerdører og karmer, kan hverdagen blir ganske annerledes.

Ifølge Nasjonalt folkehelseinstitutt kan støy virke negativt på trivsel, prestasjonsevne, søvn, kommunikasjon og sosial atferd, samt bidra til stressrelaterte sykdommer. Folkehelseinstituttet anbefaler at støynivået i permanente oppholdsrom ikke bør overstige 30 desibel. De fleste ordinære støvsugere ligger på cirka 80 desibel når de brukes på maksimal effekt. Da sier det seg selv at det er en fordel å kunne lukke en dør og vite at lydnivået er helsemessig forsvarlig i naborommene.

Støydempende innerdører
En dør er nemlig ikke bare en dør. Det viktigste med en innerdør er faktisk det som er på innsiden. Når du velger nye dører, bør du naturligvis velge et design som passer ditt hjem, men også tenke på hvilken funksjon døren skal ha i boligen. 

Har du spesielle rom der du ønsker å dempe lyden, er det et smart valg å gå for en dør med massiv kjerne, fremfor en ordinær lett dør med pappkjerne. Massive innerdører har en lyddempende effekt og er et smart valg for rom der lydnivået kan være høyt, som for eksempel barnerom, bad eller vaskerom. De massive dørene har også et mer solid uttrykk og en overflatekvalitet og finish som er enklere å rengjøre i forhold til de enkle, lettere dørene.

Se eksempler på vårt utvalg av støydempende innerdører her!  

Karm med integrert dempelist
Siden støy lett tar seg gjennom sprekker, kan det være lurt å supplere dørene med en karm med integrert dempelist. Dette vil redusere lydgjennomtrengningen ytterligere. Swedoor har to varianter  +Karm og Flex+Karm. Disse karmene øker den eksklusive følelsen, er kvistfrie og har en bedre lakkfinish enn det du får på standard karmer. Du kan også legge til lydreduserende terskelløsninger. 

Les mer om karmer med tetningslist her.             

Videre kan du velge ekstrafunksjoner på døren slik som SmartClose, som får alle til å gå «stille i dørene».  SmartClose er diskret innfelte beslag i karm og dørblad som automatisk lukker døren stille og rolig. På den måten blir det i tillegg til støyreduksjon, også slutt på dører som smeller.

Se også: 5 gode råd for å dempe støy hjemme.

Kort om massivdører

  • Valgmuligheter som materialer, farger og funksjoner er flere når du velger en massiv dør.
  • Finishen er bedre og mer rengjøringsvennlig på en massiv dør.
  • En massiv dør i kombinasjon med karm med dempelist har vesentlig bedre støyreduksjon enn en lett dør med standard karm.
  • En formpresset dør ser «billigere» ut enn en massiv formpresset dør, som viser detaljer og sammenføyninger i rammeverket.

 

 


På dette nettstedet brukes det informasjonskapsler for at du skal få en best mulig opplevelse. Hvis du godtar bruken av disse, klikker du ganske enkelt her for å fortsette. I motsatt fall kan du lese våre retningslinjer for informasjonskapsler her og lære hvordan du blokkerer eller deaktiverer informasjonskapsler. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at dette nettstedet ikke fungerer som det skal, og du vil kanskje ikke få tilgang til bestemte deler av det.