Main Media

Dørløsninger for leiligheter

Swedoor har mange års erfaring med leilighetsdører. Boligprosjekter omfatter alt fra entrédører og leilighetsdører til den enkelte enhet, til dører til fellesarealer - alle med ulike kombinasjoner av funksjonskrav. Swedoor skreddersyr løsninger ut fra prosjektets behov både til nybygg og renovering.

Entrédører

Entrédører er ment å brukes som dør inn til leiligheter. En entrédør skal motstå innbruddsforsøk, minske ulyd fra trappeoppganger og begrense spredning av eventuell røyk og brann. 

Vi tilbyr inngangsdører i mange ulike utførelser, alt fra enkle standardiserte produkter til avanserte spesialløsninger der du kan påvirke design, farge, form, overflate, låssystem, beslag etc. 

 • Velg mellom glatte dører, sporfreste dører, dører med dekor og mønsterlagt finér, høytrykkslaminat med kundetilpassede bilder/mønster m.m. 
 • Dørene tilbys malt, finert eller laminatbekledde
 • Dørene tilbys i både standardmoduler og spesialmål
 • Trekarm og tradisjonell stålkarm tilbys
 • Enkeldør eller pardør
 • Swedoors produktportefølge sikres så den lever opp til nyeste regler og gjeldende byggforskrifter.

Brannklassifiserte entrédører

Brannklassifiserte entrédører leveres i brannklassene EI30 og EI60.

Lydklassifiserte entrédører

Våre lydklassifiserte entrédører kan tilbys med lydreduksjon fra R´w35dB (RW38) og helt opp til R´w47dB.

Røyktette entrédører

Rett dør kan hindre giftige gasser fra å spre seg via trappeoppganger, heissjakter og andre rømningsveier. Når det brenner kan en røyktett dør være det som skiller mellom liv og død. Der det er krav til at entrédørene skal oppfylle en røyktett klassifisering, skal døren være testet og klassifisert iht. den europeiske standarden EN13501. Her skilles det mellom kaldrøyk (Sa) og varmrøyk (Sm), der varmrøyk innehar de strengeste krav som f.eks. kreves i flerbrukshus. Tanken er at sikkerheten skal øke i hjemmet, på hotell og i offentlige bygninger. Dørene som oppfyller Sm oppfyller også kravene for Sa. En dør med Sa har gjennomgått tester ved røyktemperatur 20°C med en trykkforskjell på 25 Pa. Klassifisering Sm er testet ved 200°C med en trykkforskjell 50 Pa.

Sikkerhetsdører

Trygghet og sikkerhet er nøkkelord i de fleste boliger. En moderne og effektiv dørløsning er en avgjørende faktor i denne sammenhengen. Sikkerhet er i de senere år blitt et stadig mer aktuelt emne. Innbrudd, hærverk og tyveri forekommer dessverre ofte, og har medvirket til et økt fokus på sikkerhet.
En sikkerhetsdør er en inngangsdør med høyere krav på innbruddssikkerhet. En sikkerhetsdør fra Swedoor innebærer sikkerhet i absolutt toppklasse!

Sikkerhetsklasser

Vi kan tilby sikkerhetsdører i klasse RC3.

Tre vs stål

Når det snakkes om innbruddssikkerhet dukker ofte spørsmålet opp om det ikke kreves en ståldør for å klare et innbruddsforsøk, og det er en vanlig misoppfattelse at sammenlignbare ståldører er sikrere enn tredører. Hos Swedoor produserer vi både stål- og tredører og vet at våre trebaserte sikkerhetsdører holder minst like høye sikkerhetskrav som tilsvarende ståldører.

Klimadører

Om inngangsdøren skal monteres i en uoppvarmet trappeoppgang kan den også fås med klimabeskyttelse, som gjør at den klarer temperaturforskjeller mellom trappeoppgangen og leiligheten. Våre klimadører leveres i klasse C1 iht. den europeiske standard EN12219 og tåler opp til 20 graders temperaturforskjell.

Svalgangsdører

Svalgangsdører er en type inngangsdører som passer til leiligheter med utendørs adkomst. Disse dørene takler vårt skandinaviske klima og de kan også beskytte mot både brann og lyd.

 • Har en sandwich-konstruksjon som demper lyd opp mot 38-44dB
 • Kan kombineres med brannklasse EI130 og EI230
 • Kan kombineres med røyktetthet Sa og S200
 • Kan kombineres med sikkerhetsklasse RC3
 • Kan fås i de fleste ytterdørsmodeller
 • Mulighet for skjulte hengsler (ikke med RC3)
 • Kan kombineres med sidefelt
 • Kan leveres i nesten 2000 NCS S- og RAL-farger.

Støyreduserende ytterdører (Silence) passer til både blokker med svalgang og for leiligheter på bakkeplan, men også til hus i villaområder med mye lyd omkring, f.eks. ved høytrafikkerte veier eller flyplasser. Denne dørtypen takler vårt skandinaviske klima og demper lyd med opp til Rw44dB.

Brannklassifiserte ytterdører

Etterspørselen etter brannklassifiserte ytterdører øker stadig og derfor tilbyr vi mange av våre ytterdører i ADVANCE-LINE brannklassifisert. Disse ytterdørene brukes ofte der ytterdøren er plassert i tilknytning til carport, garasje eller annet tilbygg. En brannklassifisert ytterdør kan også med fordel brukes mellom boareal og garasje der lovkrav krever brannklassifisering. Disse dørene er klassifisert for 30 minutters brannmotstand, hvilket de klarer med god margin. En brannklassifisert ytterdør har brannmotstandig glass og innfreste brannstrips som sveller og beskytter mot flammer hvis det oppstår brann. Brannstripsen er skjult bak dørens tetningslist for et renere uttrykk. 

Entrépartier

Med utgangspunkt i døren kan du skape ulike inngangspartier med hjelp av sidefelt. Sidefelt kan fås i fire ulike utførelser og med alle klassifiseringer og glasstyper (med unntak for varmrøyk i kombinasjon med RC3). De kan også fås i nesten 2000 NCS S- og RAL-farger. Max størrelse M6x21 på grunn av vekt (M5x21 i RC3).

Innerdører til bolig

Innerdører er en viktig del av boligens stil og daglig bruk. Dørene skal selvfølgelig passe i design, men vel så viktig er dørens egenskaper. Swedoors store sortiment gir nesten uendelige muligheter for å kombinere farger og former med ulike overflater, fyllinger, glass og karmløsninger. Du kan få dører med støydempede egenskaper, skyvedørsløsninger og et stort utvalg spennende dører og tilbehør.

Lette dører er en type enkle boligdører som tilbys i ulike stiler og som kan brukes i mange sammenhenger, der den grunnleggende funksjonen er det viktigste.  

Massive innerdører 

De massive innerdørene har en forbedret overflate som både kan ses og føles, og som letter renholdet. De leveres med kvalitetshengsler i metall og har en støyreduserende effekt. Produktserien Stable er minimalistiske innerdører som er oppbygd av en massiv, miljøvennlig trefiberkjerne. Dette har gjort at døren har fått en enda bedre støyreduserende effekt og økte miljøkrav. Stable er f.eks godkjent til bruk i bygg som er Svane-, Breeam- og DGNB-merket. 
Se våre massive innerdører

Plassbesparende skyvedørsløsninger

Innvendige eller utvendige skyvedører er en elegant og diskré løsning. I tillegg er det plassbesparende og gir flere muligheter for møblering og planløsning. Om plassen er knapp, kan man for eksempel montere to skyvedører inn til soverommet, om sengen går fra vegg til vegg for enkel tilgang til begge sider. Alle innerdørene kan leveres som skyvedører.

Slipp lyset inn med glassdører

Skap lys og luft med matchende glassdører der rommet ellers kan bli mørkt og innestengt, som inn til baderom uten vindu og mellom stue og entré. Velge mellom mange ulike design og glasstyper. Som standard leveres innerdørene med klart glass, men de finnes også i frostet, fasettslipt (kun til sprossedører) eller gotisk glass. Glassene er selvfølgelig herdet.

Dører i spesialmål – små og store

Swedoors sortiment er fleksibelt og de fleste innerdører i ADVANCE-LINE serien kan fås i spesialmål. Dører kan også leveres i små størrelser for å passe under en trapp, eller en stor skyvedør for å åpne maksimalt mellom to rom.

Karmer til innerdører

Karmer leveres i alt fra de helt enkle til karmer med integrert dempelist. Dempelist gir en markant støyreduserende effekt sammenlignet med enkle karmer, og gir høy komfort i den daglige bruken. Våre Flex+karmer og +karmer er også kvistfrie, som gjør at lakken ikke misfarges av de naturlige kvister som finnes i trebaserte produkter. Karmene leveres i samme farger som dørene, samt i finerte utførelser som standard i eik, svart eik, hvitpigmentert eik og valnøtt. 

Spesialkarmer til innerdører

Ofte er det behov for spesialløsninger. I samråd med arkitekt/byggherre tilbyr vi å lage løsninger som er skreddersydd for det aktuelle prosjektet. Swedoor leverer selvfølgelig også fulldybdekarmer.

Terskler til innerdører

Terskler finnes i tre typer: Terskelplate, falset terskel og baderomsterskel. Som standard finnes disse i eik, men leveres også i valnøtt, bøk, ask og mahogni, samt mange laserte varianter for å matche gulvet.

Dørvridere til innerdører

For en komplett løsning tilbys dørhåndtak fra de helt enkle modellene, til konsepter med fokus på stil, overflate og materialvalg – både til innerdører og skyvedører. Det tilbys også wc-låser til begge varianter, også til skyvedører.

Lås og beslag til innerdører

Alle innerdører leveres som standard med låskasse og snap-in hengsler. Skjulte hengsler og dekorhengsler finnes som tilvalg. I tillegg kan innerdørene leveres med SmartClose, for en stille og eksklusiv lukking av døren.

Farger

Swedoor kan levere dører og karmer i de fleste farger i NCS S- og RAL-skalaen. Vår standardhvit er NCS S 0502-Y, og våre to basisfarger er NCS S 0500—N og RAL 9010 både for dør og karm.

BIM-objekt

Objektene finnes tilgjengelig direkte i REVIT og ArchiCAD via appene fra BIMobject. De kan også lastes ned via portalen bimobject.com. Les mer om vår BIM-satsing

Inspirasjon

Se våre cases

Leter du etter inspirasjon? Ta en titt blant våre referenseprosjekter og se hvordan Swedoor har løsninger for ulike miljøer

Se referanser