Main Media

Moderne fyllingsdører – Unique

Design

Dørserien Unique, som tilhører vårt segment ADVANCE-LINE, er en serie moderne fyllingsdører til boliger.

Innerdøren er på mange måter en glemt overflate i boligen. Den slette hvite innerdøren selger mer enn noen gang, og ganske få boligannonser viser i dag noe annet enn Norges vanligste innerdør – den lette, slette døren.

Men det finnes mange flere muligheter. Bare en liten variasjon fra det hvite kan gi stor effekt. En lysegrå farge tar for eksempel ikke for mye plass, men lar likevel døren være mer enn bare en åpning som skal fylles i utformingen av boligen.

En annen ting du kan gjøre for å la døren ta litt mer plass, er å velge en annen modell enn en slett dør. For et moderne inntrykk har vi dørserien som vi har valgt å kalle Unique.

Valgmuligheter

Det er en serie speildører med rette speil som finnes i svært mange ulike modeller. Unique er tilgjengelig med ett, to, tre eller fire speil. Du kan velge å bruke disse speilene på forskjellige måter. Enten lar du dem være tette i samme farge/tresort som rammen rundt, eller så kan du la de stå i kontrast til rammen ved å male dem i en farge mens rammen rundt fineres. Du kan selvfølgelig også gjøre det motsatte med finér i speilene i stedet.

Det finnes også mindre glassåpninger med aluminiumsglasslist. Og selvfølgelig kan du også la hele speilene være i glass Både tavle, whiteboard og speilglass finnes også som tilvalg for dører med ett eller to speil.

Test ulike muligheter i designverktøyet vårt her.

Innglassing på Unique er litt annerledes enn på andre dører, da glasset er montert direkte i rammen. Unique glassdører har dermed ikke glasslister, noe som gir dem et rent og stilig uttrykk.

Dørene finnes som enkel- og dobbeltdører i både slagdørs- og skyvedørsversjoner. De kan males i alle farger og fineres i eik, hvitpigmentert eik, svartmalt eik eller valnøtt.

Lydreduksjon

Fordi Unique er en massiv innerdør, gir den god støydemping. I kombinasjon med vår +Karm som er utstyrt med tetningslist, og tett terskelløsning får du en støyreduksjon på ca 25-27dB. (Med tett terskelløsning menes enten en 22 mm falset terskel av hardtre eller en skrå terskelplate med slepelist.)

Mer informasjon om Unique finnes i vår tekniske katalog Mål & Fakta.