Main Media

Brannklassifiserte glasspartier

Brann Lys

Brannklassifiserte glasspartier i tre er et produkt som lar lys slippe inn selv innenfor branncellegrenser. Dette er glasspartier med relativt kraftige profiler, noe som er nødvendig for å møte de høye kravene.

Konstruksjon

Alle våre brannklassifiserte treglasspartier har samme type konstruksjon. De består av en glatt karmprofil hvor glasset er montert ved hjelp av glasslister som er skrudd på hver side. Nettopp de skrudde, litt sterkere glasslistene er det som skiller brannklassifiserte partier fra de som er lyd- eller uklassifiserte.

Glass

Vi har tre forskjellige brannglass som vi bruker til brannklassifiserte glasspartier. Felles for dem er at de består av to herdede sikkerhetsglass med en mellomliggende UV-bestandig vannbasert gelé, som skummer opp i en brannsituasjon. Til E30 og E60 bruker vi Contraflam Door Lite glass, hvor geléen ved brann danner et ugjennomsiktig og delvis isolerende lag i 30 eller 60 minutter. For EI30 og EI60, som også krever varmeisolering, bruker vi henholdsvis 16 mm og 24 mm Contraflam-glass. Der danner geléen et ugjennomsiktig, varmeisolerende skjold i 30 eller 60 minutter ved brann.

Mål

Brannklassifiserte partier har noen begrensninger når det gjelder maksimale dimensjoner. De er ikke tilgjengelige bredere enn 10M. På E30 og EI30 kan vi imidlertid sette sammen to 10M brede seksjoner til en stor. Fordelen med dette er at det er en mindre karmdel mellom glassene.

Det er viktig å vite om brannklassifiserte glasspartier at de i henhold til våre typegodkjenninger skal deles med en bærende veggkonstruksjon av noe slag ved høyder over 2380 mm. Ved høyere konstruksjon må det deles med en bærende losholt/tverrpost. Det er viktig at dette gjøres for å garantere brannsikring.

Lydverdier

Brannglass er så tykt at det gir relativt god lydisolering. 11 mm Contraflam Door Lite har en lydreduksjon på Rw 37dB, 16 mm Contraflam Rw38dB og 24 mm Contraflam har en lydverdi på hele Rw 41dB. (Rw betyr at det er en laboratorieverdi. Det vil si den nøyaktige lydverdien til glasset målt i en laboratorietest.)

Overflate

Glasspartiene kan males eller fineres, men ikke med laminat. Vi har, som med alle våre produkter, standardfargen NCS S 0502-Y, men det er mulig å velge stort sett hvilken som helst NCS S eller RAL farge. Vår standardfinér for glasspartier er den samme som for vår massive dørserie: ask, bøk, dreid bjørk, knivskåret bjørk, eik, furu, gabon, koto, kirsebær, lønn og mahogni. I tillegg til disse kan vi ofte tilby andre finértyper. Det er imidlertid lurt å kontakte oss før forskrivning for å se om det er mulig, og også få et omtrentlig prisbilde. Det er også mulig å få finér lasert i ulike farger samt i matt lakk.

Mer informasjon om brannklassifiserte glasspartier, som blant annet maks-dimensjoner, finner du i vår tekniske katalog Mål og fakta.