Main Media

Sveriges mest omtalte hjem er virkelig ekstra alt

Det har vært vanskelig å unngå at en av Sveriges mest populære artister, Pernilla Wahlgren, har bygget hus. Men huset er verdt oppmerksomheten – her er visjonen om et innbydende og personlig hjem virkelig blitt oppfylt og hvert hjørne er vakkert og gjennomtenkt. Swedoor er stolte av at Pernilla valgte innerdører fra vår mest eksklusive serie SUPERIOR Collection til hele drømmeprosjektet Villa Wahlgren.

Høsten 2021 startet grunnarbeidet på tomten på Lidingö, utenfor Stockholm. Tomten hadde stått forlatt i over 20 år og har en vakker beliggenhet i boligområdet Sticklinge, med utsikt over Stora Värtan og Djursholm. Pernilla var ute og gikk i området en dag hun fant et hus hun ble forelsket i – så mye at hun faktisk fant ut hvem som hadde tegnet huset og hvem som hadde bygget det. Det er bakgrunnen for at arkitekten Heidi Mikaelsen og husprodusenten Rörvikshus ble de som fikk i oppgave å skape Pernillas drømmehus.

– Den mest utfordrende delen av prosjektet var å kombinere forespørslene om huset med en tomt som er sterkt kupert på et fjell som reiser seg seks meter fra bunnen av trappa ved parkeringsplassen og opp til inngangen til huset, sier arkitekt. Heidi i realityserien Villa Wahlgren, som har blitt sendt på Kanal 5.

 

Huset er skreddersydd etter Pernillas ønsker om store oppholdsrom hvor hele familien kan samles – men også ønsket om å ha en stort og herlig garderobe i etasjen over. Interiørfirmaet Home of ESS er en del av ESS Group, som står bak kjente hoteller som Ellery Beach House på Lidingö og nyåpnede Jayz's i Gøteborg. Mottoet hos Home of ESS er at du skal ha muligheten til å bringe hjem hotellfølelsen du elsker, og deres visjon for interiør passet perfekt til Pernillas ønsker.

 

Pernillas gode venn, arkitekten Thomas Sandell, har vært en støttespiller gjennom hele byggeprosessen, noe vi har kunnet følge gjennom TV-serien Villa Wahlgren:

“Å ha et hotellrom som forbilde er kanskje det siste man bør ha. Du bor der i gjennomsnitt 1,3 netter – ikke hele livet. Men hele huset er veldig Pernilla. Jeg er sikker på at hun kommer til å trives der.”

Thomas Sandell | Arkitekt

 

Valget av interiør er ned til minste detalj, hvor gulvet i hallen har nøyaktig samme nyanse som blant annet tak og dører, dørgerikter og karmer. Dørene som er valgt er de vakre speildørene Arv fra SUPERIOR Collection. Disse produseres i vår fabrikk i Danmark av erfarne håndverkere som bruker mye tid på hver dør. Smykket på kjøkkenet til Pernilla er de doble dørene Arv 7211 som leder inn til hennes berømte spiskammer. Disse doble dørene viser virkelig hvor mye dører kan tilføre et hjem hvis du gir dem plass.

Vi er veldig glade for vårt samarbeid med Rörvikshus, som gjorde at vi kunne levere dørene til denne spesielle og gjennomtenkte boligen!