Main Media

Familie bygger eksklusivt feriehus med naturen som inspirasjonskilde

I Fårup Klit ved Saltum i Danmark ligger et nybygd og særeget feriehus på 240 kvadratmeter, og her har man tenkt på hver eneste detalj. Det ser man blant annet i det konsekvente materialvalget i alt fra kjøkken, bad, bjelker og dører, hvor spesielt naturen har vært en stor inspirasjonskilde.

For noen år siden kjøpte Thomas Jakobsen og familien en 60 kvadratmeter stor sommerhytta fra 80-tallet ved Saltum i Nordjylland i Danmark. Det var imidlertid ikke selve hytten familien falt for, men heller eiendommen og den unike beliggenheten. Den eldre sommerhytten var heller ikke stor eller moderne nok til å dekke familiens behov, og de hade også et ønske om å skape noe eget.

- Vi har drømt om feriehus i området ved Fårup Klit i mange år. Dette skyldes blant annet at vi begge har vært her mye gjennom oppveksten. Derfor var vi aldri i tvil om hvor vi skulle bygge drømmehuset vårt, forklarer Thomas.

Under byggingen av feriehuset har det vært viktig for ekteparet Thomas og Louise å skape en gjennomgående stil med naturen som inspirasjonskilde. Dette kan sees i form av naturstein på badene, iøynefallende trebjelker og innvendige eikedører. Stilen går også igjen når man ser huset fra utsiden, der fasaden også er preget av trematerialer.

Kvalitetsdører sørger for støyreduksjon

Den røde tråden i forhold til husets materialer og innredning gjentar seg også når det gjelder valg av innerdører. Dette ser man blant annet ved at innerdørene er laget av eik, som matcher interiørets naturlige utseende. I tillegg til design har det også vært viktig for Thomas og Louise at dørene er av høyeste kvalitet. Derfor falt valget på Swedoors mest eksklusive dørserie SUPERIOR Tid.

– Vi ønsket at dørene skulle ha en enkel utforming samtidig som uttrykket skulle bære naturens preg, og derfor falt valget naturlig på eikedører fra Tid-serien. De store knottene gir døren et livlig og autentisk uttrykk, som var akkurat det vi strebet etter, fortsetter Thomas.

Med fire barn og en hund har imidlertid det praktiske også vært nødvendig å vurdere. Derfor har paret også valgt Swedoors innovative gulvterskel, som blant annet bidrar til å redusere støy i feriehuset:

 Alle innvendige SUPERIOR-dører har mekaniske terskler som senkes når dørene lukkes og heves når dørene åpnes. Løsningen gir et gjennomgående rent og minimalistisk uttrykk, men er også veldig effektivt når man som barnefamilie ønsker å redusere støy. I tillegg kan vår robotstøvsuger enkelt kjøre rundt i hele sommerhuset uten hindringer, sier Thomas.

Det er ikke første gang Thomas og Louise har kastet seg ut i et byggeprosjekt. De har også vært en stor del av byggeprosessen rundt familiens private hjem i Aarhus, og de har tatt med seg erfaringen de fikk den gang inn i byggingen av ferieboligen:

– Vår tidligere erfaring har absolutt gitt oss mot til å velge annet enn de mest vanlige standardløsningene. Dette er noe vi har lagt stor vekt på gjennom hele byggeprosessen og i uttrykket til feirehuset, avslutter Thomas.