Main Media

– Dørene er noe av det jeg får mest kommentarer på!

Caroline Helle fikk tegnet drømmehuset ved hjelp av arkitekt. For henne er dørene like viktig å få riktig som gulvet og møblene. Hun dykket tidlig inn i det store utvalget av vakre innerdører fra Swedoor, ingenting ble overlatt til tilfeldighetene da designet ble valgt.

–  Jeg liker naturlige materialer og et skandinavisk uttrykk. Derfor valgte jeg hvitoljede eikedører, de vil alltid passe til fargene jeg liker. Dørene er noe av det jeg får mest kommentarer på! Gjester som kommer på besøk vil ta og føle på dem, sier hun begeistret.  

Caroline jobber som varehussjef hos Bohus, og driver med interiørdesign på fritiden. Hun er opptatt av å ta gjennomtenkte valg med materialer som varer, og vil at det skal føles lunt hjemme hos seg.    

.

“Hvite og sorte dører kan virke kalde og harde. Velger du dører som går ton i ton med fargene på veggen blir det mye lunere. Med en nøytral fargepalett kan du enkelt male om uten at det blir kræsj med dørene. Brune dører i valnøtt eller med lakk kan være kjempefint hvis du liker varmere og dypere toner.”

Det er mer bærekraftig å gå for solide materialer fra start. Å bytte ut karmer og dører på sikt kan bli kjempedyrt. Carolines tips er å gå for det du har mest lyst på fra start, og ikke henge seg for mye opp i trender. Følger du med på tilbud og priser kan du få mye kvalitet for pengene.

 

Naturen inn i stua  

Huset er hele tre og en halv meter under taket. Rommene er store og romslige, og vinduene går fra gulv til tak. Alt lyset som slipper inn de store glassflatene, gir følelsen av at naturen utenfor går i ett med interiøret inne. Caroline gikk for ekstra høye innerdører i eikefinert, som framstår elegante og slanke opp mot den ekstra takhøyden.  

Dørene skulle ikke bare være estetisk vakre, de måtte også være funksjonelle og praktiske. Inn mot badet ved hovedsoverommet valgte hun frostet glass, for å få ha noe privatliv. Tenåringsdatteren fikk dør med heilspeil. Hun liker å speile seg, som tenåringer flest.  

.

 

– Folk glemmer ofte å tenke på den naturlige flyten gjennom et hus. Det er dumt om man mister en hel vegg med plass fordi døren på barnerommet slår innover. Hvis det er en lang gang utenfor gir det mer mening at den slår utover. Med speil på døren sparer man kanskje gulv- eller veggplass. Det finnes så mange kreative løsninger, avslutter hun.  

Nysgjerrig på hvordan drømmehuset til Caroline ser ut? Titt innom @carolinehelle på Instagram for å se mer!