Main Media

Swedoor oppfyller krav til energivennlig barnehage

I august åpnet en ny barnehage dørene for 104 barn i Vikhammer. Barnehagen er bygget av Consto Midt-Norge og går over tre etasjer. Barnehagen består av fire klasser for barn under tre år og to klasser for barn over tre.

Som en del av dette unike prosjektet laget av massivtre, ga Consto Midt Swedoor i oppgave å levere dører.

“Vår styrke ligger i vår evne til å møte ulike produktkrav i et prosjekt. Vi leverte totalt 71 laminatdører som inkluderte en blanding av dobbel- og skyvedører, i tillegg til karmer og noen glasspartier. Siden produktene skulle brukes i en pedagogisk setting, fantes det et behov for ekstra sikkerhet. Derfor leverte vi dører med klembeskyttelse, og andre med brannklassifisert og lydisolert glass i tillegg.”

Stian Langørgen, Distriktssjef

Som en del av konstruksjonen måtte bygget oppfylle kravene til nearly-zero energy buildings (nZEB). Dette kravet sikrer at bygg som Vikhammer barnehage opprettholder høy energiytelse.

En omfattende miljøoppfølgingsplan (MOP) ble også laget for å opprettholde bygningens energiytelse, og samtidig innarbeidet i byggets design og alle byggetrinn.

- 85% av avfallet på stedet under byggingen måtte sorteres, for å sikre at det kunne resirkuleres på riktig måte. Ferdigkuttede materialer måtte også brukes der det var mulig, for å redusere avfallesmengden, forklarer Stian.

Dette var et flott prosjekt å være involvert i, spesielt fordi det gagner både lokalsamfunnet og miljøet, avslutter Stian.

For mer informasjon om prosjektet, klikk her.

Kilde: Bilde og tekst - www.bygg.no

Fakta

Prosjekt Vikhammer barnehage
Aktitekt Spinn Arkitekter
Tømrerentreprise Consto Midt-Norge
Beliggenhet Vikhammer, Norge
Prosjektperiode 2022-2023
Dører 71 laminatdører, 56 karmer og 2 glasspartier