Main Media

Swedoor leverer dører til et milliardprosjekt

Kontor

I Stavanger pågår nå et byggeprosjekt til en verdi av to milliarder kroner - noe som vil bli til moderne kontorlokaler som dekker nesten 70 000 kvadratmeter. Bygget, som har fått navnet Valhall, vil bli et av de største kontorbyggene i regionen og er et klart bevis på betydelige investeringer og utvikling i området.

“Det er mye å tenke på når vi legger inn et tilbud, og spesielt for vesentlige prosjekter som disse da de involverer mange mennesker. Vår første innsending ble gjort i juni 2023. I for eksempel designfasen møtte vi ytterligere endringer fra arkitekt, entreprenør og låsesmed. Dette betydde at vi måtte revidere forslaget vårt fire ganger for å sikre at det var egnet til formålet.”

Stian Langørgen, Distriktssjef

- Dette kan være en utfordring for noen av våre konkurrenter, men Swedoor er i en god posisjon da vi har erfaring og ressurser til å møte disse kravene når de oppstår, fortsetter Stian.

Det skal leveres rundt 550 laminatdører som en del av prosjektet. Disse "high-performance" dørene vil bli produsert på Forserum-fabrikken i Sverige, og inkluderer en rekke uklassifiserte og klassifiserte dører med en miks av overlys og sidelys. Swedoor vil også levere over 500 karmer og 65 glasspartier til prosjektet.

- Når det gjelder prosjekter som dette så jobber vi iherdig med å levere tilbud som passer byggets utforming. Byggprosjektet skal samtidig oppfylle både miljø- og entreprenørkrav, i tillegg til å ha spesifikke sertifiseringer. Ettersom disse dørene skal brukes i kontormiljøer, vil mange av dørene være brann- eller lydklassifisert, legger Stian til.

Prosjektet skal være ferdigstilt i 2025. Levering av Swedoors 555 dører er planlagt til november 2023.

Fakta

Prosjekt Valhall kontorlokaler
Aktitekter Brandsberg-Dahls arkitekter
Tømrerentreprise HENT AS
Beliggenhet Stavanger, Norge
Prosjektperiode 2023-2025
Dører 555 laminatdører, 553 karmer og 65 glasspartier