Main Media

Turbine Hotell – Västerås

Hotell

Swedoor forsterker boutiqefølelsen på designhotellet Turbine Hotel. Rett ved innsjøen Mälaren ligger et av Sveriges fremste boutiquehotell Turbine Hotel. 40 eksklusive rom, en egen kino, karaoke og muligheten til å bestille opp gitarer via romservice gjør hotellet til en virkelig unik opplevelse.  Eiendommen, som er et gammelt dampkraftverk, er preget av et miljø der flere stiler møtes.  Art deco, eklektikk og industriell design gjennomsyrer interiøret på en alledels unik måte.

Hotellprosjektet Turbine Hotel startet i mars 2019 og skulle bygges i samme hus som det Instagram-vennlige Steam Hotel. Ved starten av byggingen kontaktet Turbine Hotel Swedoor for å finne egnede dører til rommene.

"Vi redesignet to etasjer i forbindelse med byggingen av Turbine Hotel. Vårt mål med prosjektet var å beholde selve fasaden av dampkraftverket for å skape et nytt, unikt konsept med fokus på boutiquefølelsen. Derfor valgte vi Swedoor, som kunne tilby en skreddersydd løsning, sier Anders Persson, prosjektleder i Peab.

FRA SKISSE TIL VIRKELIGHET

Rundt 100 dører ble bestilt for å matche innredningen til de 40 hotellrommene. Master-dører med dekorpålimning inn til hotellrommene ble montert og speildører til toalettene i modell Craft 04 - malt i samme farge som veggene. Målet var å skape en rocka business atmosfære for å tiltrekke seg både forretningsreisende og den private gjesten. Derfor var dører fra Swedoor en perfekt løsning. Designet passer godt med resten av interiøret og styrker den intime atmosfæren på hotellet.

- Vi ønsket å skape et uttrykk som ville falle i smak hos de fleste. Ettersom det er mange som kommer hit i forbindelse med jobben, er det viktig at utformingen av for eksempel dører har en leken, men sofistikert stil. Det kunne Swedoor levere, sier Nicklas Sjösten, Projektleder for ESS Group AB

“Vi ønsket å skape et uttrykk som ville falle i smak hos de fleste. Ettersom det er mange som kommer hit i forbindelse med jobben, er det viktig at utformingen av for eksempel dører har en leken, men sofistikert stil. Det kunne Swedoor levere.”

Nicklas Sjösten | Projektleder for ESS Group AB

Smidig leveringsprosess

Hvorfor valget falt på Swedoor som dørleverandør var ikke bare av stilmessige årsaker, men også på grunn av raske leveringstider.

" Vi var ikke ute i god tid og trengte å få dørene levert på svært kort varsel. Vi har brukt Swedoor tidligere i andre prosjekt, og jeg syntes leveringsprosessen har vært  smidig, sier Anders Persson.

Prosjektet ble ferdigstilt i midten av november 2019, noe som gjorde det mulig for hotellet å åpne dørene 1. desember samme år. I dag strømmer gjestene til for å benytte seg av det unike konseptet som heter Turbine Hotel.