Main Media

Dørløsninger til restauranter

Brann Lyd Lys Restaurant Sikkerhet

I mange år har Swedoor levert skreddersydde dørløsninger til restauranter som ivaretar krav til sikkerhet, hygiene og robusthet.

Behovet for dører varierer fra restaurant til restaurant, og vi er eksperter på å tilby skreddersydde løsninger for enkeltprosjekter. Hygieniske løsninger er alfa og omega i restaurantbransjen. Det er også høye krav til personlig sikkerhet i form av røyk- og brannvern, og samtidig må dørene være solide og holdbare.

Hygieniske løsninger

I restaurantbransjen er hygiene viktig for å ha et innbydende spisested som gjestene ønsker å komme tilbake til. For å sikre hygiene i restauranter, er det et alternativ å gjøre karmene helt tette rundt hengsler og beslag for å hindre at partikler fra dør og vegg sprer seg til spiseområdet. 

Pendeldør til kjøkkenet

Inn til kjøkkenet har man ofte behov for å kunne bære mat uten å måtte åpne en dør. Her kan pendeldør være en smart løsning. Pendeldørene finnes i finert, malt eller med laminat overflate.

Branndør i restauranten

Det er krav til brannisolerende dører i restauranter der flere ovner og komfyrer ofte brukes samtidig. Dørene har som formål å skille byggets rom i seksjoner i tilfelle brann, for sikring av fluktveier så bygningen kan evakueres. Våre branndører er blitt grundig testet og godkjent i henhold til gjeldende lovgivning, og leveres med typegodkjennelse. I Norge er de vanligste klassifiseringene for tredører EI30 til EI60, men våre branndører tilbys utover disse klassene også med brannklassifisering E30 og E60. For ståldører gjelder EI230, EI260 og helt opp til EI2120.

Røyktette dører

Rett dør kan hindre giftige gasser fra å spre seg via korridorer, trappeløp og andre rømningsveier. Dersom det oppstår brann i restauranten kan en røyksikker dør være helt avgjørende. 

Støydempende dører

Lydnivået kan være høyt når restauranten fylles med gjester. Lyddører bidrar til å sikre et godt inneklima og ikke minst et sunt miljø for restaurantgjester og ansatte. 

Våre lyddører tilbys med støyreduksjon fra 25dB til Rw47dB. De støyreduserende dørene kan tilbys som enkel- eller dobbeltdører, og alle med mekanisk senketerskel for å sikre enkel tilgang til rommet.

For å oppnå høyeste sikkerhet har alle glasspartier herdet sikkerhetsglass som standard og tilbys i en rekke design.

Solide og holdbare dører og karmer

Restaurantens dører brukes mange ganger om dagen, og man bør derfor velge dører i ekstra holdbare materialer. Dette gjelder spesielt for valg av overflate og karmer, men også for de delene av døren som ikke er synlige. For eksempel kan ekstra kraftige sluttstykker og forsterkninger rundt dørhengslene bidra til økt levetid for dørsettene. Riktig plassering av dørstopp er også en viktig forutsetning for en god og holdbar løsning.

Malte eller finerte dører er ofte valgt for restauranter.  Hvis mer holdbare løsninger er ønsket, kan laminatoverflate anbefales ettersom de reduserer slitasje på dørene.  

Laminatdørene tilbys som standard med høytrykkslaminat, produsert i henhold til EN 438 og ISO 4586, noe som betyr at de er mer motstandsdyktige mot slitasje, støt og misfarging sammenlignet med vanlige malte eller finérdører. Laminatbelegg på dører krever også minimalt vedlikehold og er lettere å rengjøre. Laminatdører kommer i en rekke design - blant annet flere tremønstre, som gir et lekkert uttrykk.

Karmene er ofte ekstra utsatt for slitasje i restauranter, og en kombinasjon av tre og stål brukes ofte. En løsning er karmbeskyttelse i rustfritt stål i kombinasjon med trekarm. Alternativt kan stålkarm i kombinasjon med tredører også være den rette løsningen.  

Glassåpninger i døren

Mange restauranter velger innvendige dører med glassåpning for å la lyset slippe inn i rommet. Glassdører lar deg også skape et åpent rom mellom kjøkkenet og restauranten, slik at kokker og servitører har en oversikt over restauranten, mens gjestene har mulighet til å se inn på kjøkkenet. Glass bidrar også til å skape romfølelse og sikre et komfortabelt inneklima ved å la lyset slippe inn.

Bærekraftige dører

Et økende antall restauranter bygges eller pusses opp med omsorg og ansvar for miljøet.  Vi jobber vi kontinuerlig med forbedringer rundt miljø og bærekraftig produksjon.

BIM-objekter

Objektene er tilgjengelige direkte i REVIT og ArchiCAD via bimobject-appen. De kan også lastes ned via swedoor.no eller portalen bimobject.com.

Inspirasjon

Se våre cases

Leter du etter inspirasjon? Ta en titt blant våre referenseprosjekter og se hvordan Swedoor har løsninger for ulike miljøer

Se referanser