Har du tenkt på hva ytterdøren din må tåle hver dag?

YTTERDØRER

Har du tenkt på hva ytterdøren din må tåle hver dag?

Dørene der vi bor får sjelden mye oppmerksomhet. Har du tenkt på hva en ytterdør i Norge må tåle? Den må stå imot vind, regn, sludd og kulde for å holde deg og din familie varme og trygge innendørs. Og faktisk også holde varmen ute når sommersolen steker og temperaturen stiger. Døren står der, dag ut og dag inn, og gjør jobben sin!

Finn din ytterdør

“Ville det ikke vært forferdelig om du måtte jobbe som ytterdør i Norge? Bare stå der og tåle den iskalde vinden som går rett inn i margen. For ikke å snakke om at du skal holde snø og kulde ute. Og fortsatt bør du stå stolt og tåle piskende vårregn og stekende sommerdager. Hehe, det er tøft - er du ikke enig? Vel, den gode nyheten er at jeg elsker å redde dagen din. Hver dag. Hele året. År etter år!”

KJØPSGUIDE

ER DET PÅ TIDE Å BYTTE YTTERDØREN DIN?

Ytterdøren ønsker deg velkommen inn hver gang du kommer hjem, og er avgjørende for å holde deg og familien din varme og trygge. Den har også en viktig estetisk funksjon, og kan understreke stilen til huset ditt. Om ytterdøren du har er gammel og slitt, har vi en kjøpsguide hvor du får mange tips og råd for hva du bør tenke på når du skal velge ny.

Se kjøpsguide

 

 

Den viktige ytterdøren

En ytterdør står gjerne i huset i mange år. Derfor er det viktig å velge en dør som passer huset, din smak, dine behov og lommeboken. Det finnes et stort utvalg kvaliteter, funksjonalitet og modeller for ytterdører - velg fritt mellom klassiske, moderne, malte eller glassvarianter.

 

 

Finn inspirasjon i vår nyeste katalog!

Swedoor ytterdører kommer i fire ulike serier - bli kjent med dem her:

 • Character – moderne dører i unike design. Lekre detaljer som skjulte hengsler, listefritt glass og flotte, sporfreste mønster på begge sider. Fargen velger du selvfølgelig selv.
 • Function - moderne funkisinspirerte dører i stilrent design. Dørene har glasslister uten skjøter og synlige fester, og du kan kombinere flotte design med et vell av farger – enkelte med eik.
 • Classic – dører inspirert av forrige århundres rikt detaljerte arkitektur. Historisk uttrykk kombinert med moderne konstruksjon og glasslister helt uten skjøter og synlige fester.  Utallige fargevalg som matcher ditt hus.
 • Clever-line - gode utvendige dører i forskjellig design, både tradisjonelle og moderne. Disse dørene leveres kun i hvit.

Hva er viktigst for deg når du skal velge ytterdør?

Det finnes mange tilvalg til ytterdørene, som gir døren den funksjonen du trenger, og som kan sette prikken over i-en på designet: Velg for eksempel en dør med høy sikkerhet mot innbruddsforsøk, støyreduksjon, større innslipp av lys og/eller bærekraftige materialer.

 • ECO – Dette er et tilvalg til seriene Character, Function og Classic. ECO er klimavennlige dører som fortsatt er vakre å se på, men innvendig skjuler det seg miljøvennlig trefiber som holder kulden ute med sine utmerkede isoleringsegenskaper. Med tilvalget ECO gjør du fasaden attraktiv, sikrer et lunt og godt inneklima, og tar samtidig et aktivt grønt valg for flere år i framover.
 • SECURITY – Swedoors sikkerhetsdører er klassifisert RC3, noe som betyr at døren og eventuelle glasspartier står imot et innbruddsforsøk med verktøy i minst 5 minutter. Du kan velge farger, design og glass, og fortsatt få en dør som holder familien trygg. 
 • LIGHT – Slipp lyset inn med overlys og sidefelt, i tillegg til de utallige mulighetene vi har med glassfelter i ytterdørene våre. Sikkerheten er selvsagt ivaretatt, så her kan du bruke glass til å understreke en stil, eller få mer lys inn i den mørke entréen. 
 • I tillegg kan du velge ekstra lyddemping (SOUND), FIRE for maksimal beskyttelse mot brann (og eventuelt røyk), og ikke minst er det mulig med SMARTe valg, hvor glassfeltet i døren er husnummeret, eller smart og nøkkelfri lås fra Yale Doorman. 

TIPS

Se hvordan ytterdøren ser ut hos deg

Last ned vår smarte app, og lek deg med ulike dører for å se hvilken som passer huset ditt best

Her finner du appen

Vil du ha hjelp?

Finn en Swedoor Dørmann som kan hjelpe med både bestilling og montering av din nye ytterdør.

Finn en Swedoor Dørmann nær deg

 

 

Døren kan forvandle førsteinntrykket av huset ditt

 • Bruk en farget dør for å understreke stilen din eller stilen til huset ditt. Du kan til og med velge to ulike farger. En på utsiden, og en på innsiden for å matche interiøret. 
 • Overlys og sidefelt, i tillegg til glassfelt i selve døren, gir lys inn i entréen og kan understreke stilen.
 • Det finnes over 100 ulike design å velge mellom. En klassisk dør gir et helt annet uttrykk enn ene moderne dør, så her kan du finne akkurat den døren du ønsker.