Main Media

Små og store dører

Smart

Hva er egentlig en dør? Kan den være hvilken størrelse som helst? Eller hvor liten kan den lages?

På et tidspunkt endres en veldig liten dør fra å være en dør til å bli en luke. På samme måte blir en veldig stor dør på et tidspunkt en port. Ingen vet hvor grensen går, men vi kaller nesten alle produktene våre dører uansett størrelse. Det eneste unntaket er stålluken vår som du kan lese om her.

Små boliginnerdører

Så, hvor små dører kan vi faktisk produsere? Dette er et spørsmål med mange svar. Når det gjelder innerdører til hjemmet, er svaret forskjellig avhengig av modell. Innerdøren til hjemmet som kan produseres i den minste størrelsen er vår lette, glatte innerdør Easy. Den er tilgjengelig så liten som modul fem i bredde og modul åtte i høyde, dvs. med karmyttermål 486 x 789 mm.

Små størrelser på massivdører

Når det gjelder  massivdører for offentlige miljøer, avhenger begrensningene av hvilke klassifiseringer døren må ha. Ingenting generelt kan sies, men dette er et fleksibelt sortiment og mye kan vanligvis løses. Vi kan også lage såkalte stalldører. Det vil si todelte dører og dører som ikke går helt fra toppen og ned i karmen. Sistnevnte brukes ofte til toaletter i barnehager slik at de voksne kan følge med.

Ekstra høye boliginnerdører

Store dører da? Hva gjør du hvis du trenger en veldig stor dør? Det er sannsynligvis ikke en innerdør til hjemmet du leter etter da, men hvis det var, er 25M det høyeste vi kan gjøre på innerdører til hjemmet. Akkurat som når det gjelder små dører, er det forskjellig avhengig av modell. I 25M får du se på de mest eksklusive innvendige dørene i SUPERIOR Collection-serien.

Ekstra store dører til offentlige miljøer

Det vanligste når det gjelder store dører er imidlertid at de skal være for et offentlig miljø. Også her avhenger det mye av hvilke klassifiseringer døren skal ha. Når det gjelder massive tredører, er det generelt slik at det høyeste vi kan gjøre er 24M. Ved høye klassinger eller hvis døren skal være veldig bred, kan maksimumshøyden imidlertid være lavere. Når det gjelder bredde, er den generelle maksimumsstørrelsen for enkeltdører 13M, men også her kan eventuelle klassifiseringer påvirke maksimal bredde. For doble dører påvirker klassifiseringene enda mer, og der er det vanskelig å si noe generelt.

Det er også mulig å lage tre- og firedelte dører, noe som hovedsakelig brukes til elskapfronter. Disse er bare tilgjengelige i uklassifisert utførelse.

Extra breda skjutdörrar är också något som efterfrågas ibland. Då gör vi något som vi kallar för not och spont, vilket innebär att vi monterar ihop två stycken dörrblad. Den huvudsakliga begränsningen här är maxvikten för skjutdörrsskenan.

Ekstra brede skyvedører

Ekstra brede skyvedører er også noe det noen ganger er etterspurt. Da monterer vi to dørblader sammen. Hovedbegrensningen her er maksvekten til skyvedørsskinnen.

Ekstra store ståldører

Når det er behov for virkelig store dører, er ståldører det eneste alternativet. Her har vi en største størrelse for dobbeltdør på 30M x 30M. Så omtrent tre ganger tre meter. Denne størrelsen er også tilgjengelig, for eksempel med brannklasse EI60, så selv klassifiserte dører kan gjøres veldig store når du velger en ståldør.

For informasjon om mulige størrelser på tredører, er det tabeller nederst på hver produktside i vår tekniske katalog Mål og fakta. Når det gjelder ståldører i andre dimensjoner enn standard, er du velkommen til å kontakte oss.