Main Media

4 tips for finerte dører

Design Smart

Naturmaterialene fortsetter å være synlige i trendrapportene år etter år, samtidig som en treoverflate alltid til en viss grad er tidløs. Den forbinder mennesket med både natur og historie.

Det er noe gedigent, varmt og naturlig med en tredør, uansett hvilken type overflatebehandling den har. Finér forsterker den følelsen ytterligere og uttrykker nærheten til naturen.

Når du skal velge finer som overflatebehandling, er det noen enkle valg du kan gjøre for å gi døren et mer individuelt design.

Liggende finér

Som standard får du alltid stående finér, det vil si at årringene i treverket går vertikalt. En enkel måte å gi en finert dør et litt mer designet preg på, er å velge en horisontal finér i stedet, med årringene horisontalt.

Mønsterlagt finér

En annen måte å gi døren et mer spesielt uttrykk på er å bruke såkalt mønstret finér, hvor vi deler fineren inn i felt med ulike retninger på mønsteret. Dette ble for eksempel gjort på hotellromsdørene i Hotel Sign i Stockholm.

Lasur

Du kan bruke lasur når du ønsker å beholde fibrene og strukturen i treet og samtidig påvirke fargen. Vi har en rekke standardlasurer å velge mellom.

Mattlakk

Som standard bruker vi en blank lakk på våre finerte dører, men noe som virkelig forsterker den naturlige følelsen er å velge matt lakk i stedet.

En favoritt akkurat nå er en kombinasjon av flere av disse tipsene. En horisontal furufinér med hvitpigmentert lasur og matt lakk.