Main Media

Våtromsdører

Design Smart

Våtromsdører benyttes i spesielt fuktige miljøer, som svømmehaller, eller i miljøer der man må kunne spyle av dørene regelmessig, f.eks i storkjøkken.Til vanlige toaletter og baderom er det ofte ikke nødvendig med våtromsdører, der holder det ofte med laminatbekledde massivdører.

Konstruksjon

Dørbladet er 39 mm tykt og finnes i to ulike konstruksjoner. Type 3 består av ekstrudert polystyren (EPS) med ramme av polyuretanbasert miljøplate (resirkulert materiale). Konstruksjonen er dekket med en overflate av 2 mm laminat og plastkant på alle fire kanter av døren. 

Type 4 er bygget på samme måte som type 3, men er forsterket med en 0,3 mm aluminiumsplate som sikrer dimensjonsstabilitet. I enden er det et 0,7 mm laminat og plastkant rundt. Type 4 anbefales spesielt der det er ulikt klima på hver side av døren, dvs. mellom rom med stor temperaturforskjell.

Våtromsdørene er ikke tilgjengelige med lyd- eller brannklassifisering. For tetningslister i karm skal døren kombineres med stålkarm. Våtromsdørene kan du få som enkel- og dobbeltdør, skyvedør og pendeldør.

Overflatebehandling

Våtromsdør type 3 har hvit laminat fra Formica, F1040, som tilsvarer NCS S 0502-G50Y, og hvit plastkant i farge 0500-N. Type 4 er tilgjengelig med laminat fra vårt standardsortiment og valgfri plastkant fra vårt standardsortiment.

Karm

Til våre våtromsdører anbefaler vi at du foreskriver en aluminiumskarm som enten er pulverlakkert i RAL 9010 eller naturanodisert. Vi har tre varianter, helt uten utforing, eller utforing på åpnings- eller anslagssiden. Aluminiumskarmen kan ikke utfores på begge sider. Som standard leveres våtromsdører uten terskel, men som ekstrautstyr finnes 15 mm terskelplate eller 27 mm terskel med anslag, begge i naturanodisert aluminium.

Det er også mulig å benytte stålkarm til våtromsdørene.

Glassåpninger

Våtromsdørene kan utstyres med glassåpning. Det er syv standard glassåpninger som kan sees her.

Lett våtromsdør

For baderom i boliger hvor man kan forvente at døren utsettes for ekstra fukt, er det våtromsdør type 1. Det er en lett innerdør med hvit laminat, aluminiumskant og trekarm.