Å bytte ytterdør er ikke så vanskelig som det kan høres. Det kan være smart å være to personer, særlig når den nye døren skal monteres. Husk at det er viktig å følge monteringsanvisningen! En dør må monteres riktig hvis den skal fungere lenge.

erie-white-scenery-5

Montering og beskyttelse mot vær

Dersom døren monteres og vedlikeholdes riktig, vil du få en dør som tåler vårt tøffe klima og varer i mange år. Fordi klimaendringene vi har hatt og vil få medfører økning i kraftig nedbør og slagregn, bør ytterdør alltid monteres beskyttet under et takutstikk/overbygg. Dette skjermer ikke bare toppen av døren mot det verste været, men gjør det også litt enklere og tryggere for hun eller han som skal låse opp døren. Dette takutstikket/overbygget skal stikke minst 120 mm ut fra veggen og være montert høyst 100 mm over ytterdøren.

Montere ytterdør med FrameFast

Alle Swedoors ytterdører i ADVANCE-LINE har dessuten den smarte monteringsløsningen FrameFast formontert som standard. Dette er til stor hjelp under monteringen. FrameFast er en patentert løsning som består av to hovedkomponenter:

  • Monteringshylser med stor kontaktflate
  • Selvsentrerende skruer for presis montering

Ved hjelp av hylsene justeres og festes karmen i nøyaktig posisjon før skruene sikrer karmstillingen permanent.