Main Media

Liker du å få uventede gjester?

Design Lys

Hvordan er det med deg når det plutselig banker på døren, og du på få sekunder skal være klar til å åpne opp ditt hjem for uventede gjester? Få inspirasjon til hvordan dørens design kan åpne eller avskjerme husets inngang.

Tidligere var det vanlig at man ikke behøvde en avtale for å stikke innom på besøk til familie, venner og bekjente. Nå tyder derimot mye på at flere foretrekker å gi beskjed på forhånd, før man plutselig står utenfor og banker på døren.

Men hva foretrekker du? Få inspirasjon til å velge den riktige ytterdøren som passer til deg og ditt hjem.

DEN LUKKEDE OG ENKLE DØR

Hvis du foretrekker at din ytterdør skal være helt tett og ikke gi mulighet for å se inn i huset, kan du velge et stilrent design uten for mange detaljer. Denne dørtypen foretrekkes ofte når det ønskes et minimalistisk uttrykk, og man unngår at uanmeldte gjester kan kikke direkte inn i entréen. Hvis du likevel er litt nysgjerrig etter å se hvem som står på den andre siden av døren, kan du velge å montere en dørkikkert, som ikke bryter med det enkle uttrykket.

DEN IØYNEFALLENDE OG PERSONLIGE DØR

Hvis du er på utkikk etter en dør hvor du kan sette ditt helt personlige preg og få designet til å skille seg ut fra mengden, finnes det ulike muligheter. Du kan blant annet integrere husnummeret som glass i døren, og samtidig slippe solstrålene inn. Slik oppnås et elegant og diskret innsyn når det ventes gjester.

(Serie: Character. Modell: Identity)

DEN ÅPNE OG IMØTEKOMMENDE DØR

Dører med glass er for tiden veldig populært. Lyset slippes inn og bidrar til å gjøre hjemmet varmt og imøtekommende. Hvis du er nysgjerrig og gjerne vil se hva som skjer både inne og ute, er det en god idé å velge en modell hvor glasset utgjør størstedelen av døren. Dette er dessuten en populær løsning hvis entréen er smal og trang, da lyset får rommet til å virke større. En annen mulighet er å velge sidefelt og/eller overlys, som gir ekstra lysinnslipp.

(Serie: Function. Modell: Caspian)

DEN KREATIVE OG INTERESSANTE DØR

Der finnes mange kreative dørdesign som kombinerer funksjon og estetikk. Hvis du gjerne vil se hvem som banker på døren, kan du velge et design med kvadratiske vinduer, som ved første øyekast ikke likner glass, men i stedet grafiske elementer. En populær løsning hvor døren omdannes til et kunstverk.


(Serie: Character. Modell: Pulse)

Gå på oppdagelse i vårt digitale designverktøy og prøv forskjellige modeller for å finne frem til den beste dørløsningen.

Har du lyst til å prøve de ulike dørmulighetene på ditt eget hus kan du laste ned vår app – Door Designer, og få et reelt bilde av hvordan døren kommer til at se ut hjemme hos deg.