Monteringsveiledning

Monteringen er et viktig moment for hvordan hele dørløsningen bli seende ut. Derfor er det viktig at det enkelte produkts monteringsveiledning følges.

Alle våre monteringsveiledninger finner du under vårt Download center

VIDEOER
For å forenkle forståelsen for dørmontering har vi også utviklet illustrative filmer for utvalgte produkter.

Hvordan montere en ytterdør

Hvordan justere skjulte/integrerte hengsler til Character ytterdører 

FrameFast video

Monteringsvideo flexkarm

Monteringsvideo innebygget skyvedører

Dørhåndtak/vrider til innerdører

GENERELLE TIPS
De ulike dørene har forskjellige egenskaper og monteres på ulike måter. Det finnes dog enkelte ting som er generelle og viktig å tenke på.

At karmen monteres korrekt er en viktig faktor for det endelige resultatet. En feilaktig montert karm kan føre til at etterjusteringer av døren blir vanskeligere, at dørbladet ser skjevt ut og at du får glippe mellom karm og dørblad eller at dørbladet skraper i karmen.


1.
Karmhylser bør anvendes ved montering av karmen. Med hjelp av disse hylsene kan karmen spennes og justeres på plass før den endelig skrus fast.
Montagebøsning
2. Karmen skal være "i  lodd" i alle tre dimensjoner og vi anbefaler at det brukes et så langt vater/rettholt som mulig for best resultat. Karm i lod
3. Før karmen skrus fast bør man også foreta kryssmåling, hvilket betyr at de to diagonale mål skal være nøyaktig like. Krydsmål
På dette nettstedet brukes det informasjonskapsler for at du skal få en best mulig opplevelse. Hvis du godtar bruken av disse, klikker du ganske enkelt her for å fortsette. I motsatt fall kan du lese våre retningslinjer for informasjonskapsler her og lære hvordan du blokkerer eller deaktiverer informasjonskapsler. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at dette nettstedet ikke fungerer som det skal, og du vil kanskje ikke få tilgang til bestemte deler av det.