Innerdører

Standardstørrelser

I Norge har vi forskjellige standardstørrelser på dører, ofte kalt "modulmål". Til innerdører er de mest alminnelige bredder modul 7, 8 og 9 og de mest alminnelige høyder modul 20 og 21. Finn mer informasjon i vårt måleskjema.

I Norge har vi siden 1972 hatt en felles målestandard for innerdører til boliger. Det betyr at det ofte er mulig å kombinere en ny dør med en eksisterende karm. Se bytte dørblad.

Slagretning - hvilken vei skal døren åpnes

Innerdører med snap-in hengsler er vendbare og du behøver derfor normalt ikke å ta hensyn til om døren skal være høyre- eller venstrehengt når du kjøper en ny dør.

Før du monterer karmen bør du tenke på hvilken vei døren skal åpnes. Tenk etter om den i dag åpnes mest hensiktsmessig - hvor er det best plass, og hvilke nye innredningsmuligheter får du ved å endre på åpningsretningen? Når du har bestemt deg så er det viktig at du monterer karmen slik at døren åpner den veien du har bestemt deg for.

Dørens egenskaper

Overvei hvilke egenskaper du ønsker at din innerdør skal inneha. Støyreduserende effekt, forbedret overflatebehandling, som er rengjøringsvennlig eller bare en dør som skal dele av to rom. Les mer om de forskjellige produktegenskapene her.

På dette nettstedet brukes det informasjonskapsler for at du skal få en best mulig opplevelse. Hvis du godtar bruken av disse, klikker du ganske enkelt her for å fortsette. I motsatt fall kan du lese våre retningslinjer for informasjonskapsler her og lære hvordan du blokkerer eller deaktiverer informasjonskapsler. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at dette nettstedet ikke fungerer som det skal, og du vil kanskje ikke få tilgang til bestemte deler av det.