Kjøp riktig dør!

Om du bor i eget hus eller villa, på en gård, i en leilighet eller et rekkehus, kan du her hente inspirasjon til noen av de overveielser du kan gjøre når du skal velge dør til din bolig - både når det gjelder inner- og ytterdører.

Match med byggestil
Bor du i en moderne, minimalistisk bolig med store, rene flater, bør dørens design matche enkeltheten. Her er det faktisk en del muligheter, ut over en helt glatt dør. En villa derimot, med stukkatur og paneler, fortjener en dør med klassiske fyllinger. Mange villaer oppført på 60-tallet og frem, er ofte like utvendig, men meget forskjellige innvendig. Der er det kanskje heller boligens interiør som skal legges til grunn for ditt valg av dør.

Match med boligstil
Er det snakk om moderne eller klassisk stilart? Hvordan er kjøkkenet - landlig stil, high-tech eller midt i mellom? Vi tilbyr dørmodeller som matcher ethvert uttrykk. Det samme gjelder veggfarge og gulvbelegg, hvor dører som matcher i farger og overflater kan skape ny harmonisk helhet.

Er glassdører verdt en overveielse?
Glassdører gir lys og binder i enda høyere grad rommene sammen. Overvei fordelene ved en glassdør, både som enkel eller dobbelt dør i forhold til rommets funksjon - baderom, soverom, kjøkken, stue, kontor eller annet. Og glass er jo ikke bare glass; det er både klart glass og ugjennomsiktige overflater som tilgodeser ditt behov for privatliv, kombinert med fordelene ved det naturlige lys. 
Også for ytterdører er glass og glasspartier en overveielse verdt.

Skyvedører
Skyvedører blir mer og mer populært. De fås både i en utgave, som forsvinner inn i veggen, og en utgave som ligger utenpå, og som enkelt- og dobbeltdør. Overvei dine plassforhold, og om en eller flere skyvedører er det rette for deg. Muligheter er det masse av, for faktisk fåes hele vårt sortiment av innvendige dører også som skyvedører.

Materialer og overflater
De fleste dør design kan fåes i farget overflate og med trestruktur. Enten i laminat, folie, finert eller malt. Hver overflate med sine kjennetegn og fordeler. Alle dørene i din bolig kan derfor være ensartede, selv om overflaten er av forskjellig materiale. Overvei om behovene er forskjellige fra rom til rom, eksempelvis hvor slitasjen og risikoen for "skader" er størst, og velg din overflate etter det.  
Det gjelder også for dørens konstruksjon. Er behovet en massiv og lyddempende konstruksjon, en dør med brandhemmende effekt (lovkrav for visse formål) eller kan en lettdør være nok?

Og så det mer praktiske, husk:

 1. Tilbehør til din dør, som håndtak, nøkkelskilt og evt. låssylinder. Både våre innvendige dører og utvendige dører leveres med låsekasse og sluttstykke i karmen. Det er kun det individuelle tilbehør, du bør overveie.
   
 2. Skruer, kiler, monteringssett dvs. fastgjørelser, som passer til materialet veggen er bygget av.
   
 3. Forseglings- og isoleringsmaterialer f.eks silikon osv. til å fylle ut mellom karm og mur. Dette er spesielt viktig hvis det er en ytterdør, fordi tetningen rundt om karmen hjelper med å holde varmen inne og energikostnadene nede.
   
 4. Å kjøpe gerikter til innvendige dører. Gerikter dekker overgangen mellom karm og vegg.
   
 5. Overvei flex+karm til innvendige dører, de er både enkle og fleksible å jobbe med og gir et flott resultat, bl.a. fordi geriktene allerede er ferdig gjæret. Ta en kikk på vår flex+karm med justerbare gerikter her.
   
 6. At ytterdøren kan suppleres med en sparkeplate som kan forlenge levetiden og gjøre vedlikeholdelsen mye lettere

Verktøy du får bruk for til montering:

 • Vater
 • Drill
 • Meterstokk/ målebånd
 • Skrutrekker med stjerne og torx.
 • Hammer
Cookies hjelper oss å levere våre tjenester. Når du bruker våre tjenester så godtar du vår bruk av cookies