Valgte Swedoor til OBOS største enkeltprosjekt. Portalen Lillestrøm består av både næringslokaler, kontorbygg, leiligheter og hotell. Swedoor leverte 1900 innerdører til hele prosjektet med fokus på funksjon og leveranselogistikk.

Valgte Swedoor til OBOS største enkeltprosjekt.

Portalen Lillestrøm består av både næringslokaler, kontorbygg, leiligheter og hotell. Swedoor leverte 1900 innerdører til hele prosjektet med fokus på funksjon og leveranselogistikk.

Portalen Lillestrøm består av flere fremtidsrettede og energivennlige bygg på til sammen 50 000 m2. Disse huser både næringslokaler, et kontorbygg på ti etasjer, 144 leiligheter og et Scandic-hotell med 220 rom. Portalen er tegnet av LPO Arkitekter og bygget av Veidekke på oppdrag fra OBOS. Med en prislapp på 1,5 milliarder kroner, er dette det største enkeltprosjektet de noen gang har hatt. Portalen ble ferdigstilt høsten 2017, sentralt plassert rett ved siden av Lillestrøm stasjon – et av landets viktigste knutepunkter.

God pakkeløsning
Det sier seg selv at så mange kvadratmeter med bygg også krever mange dører. Til sammen ble det levert rundt 1900 innerdører fra Swedoor. 800 innerdører til boligdelen og 1100 massive lyd og brann-klassifiserte dører til resten av portalen.

– Da vi skulle velge dører til dette prosjektet var fokuset på pris, pakkeløsning og logistikk. Vi valgte derfor Swedoor som er kjent for sine kvalitetsdører. På grunn av størrelsen på prosjektet var det viktig for oss at Swedoor kunne levere det de skulle på riktig tid. Dette fungerte veldig bra, forteller Ove Bengtzon i Veidekke, prosjektleder for Portalen Lillestrøm.

 

Måtte dekke krav til brann- og lydisolering
Siden flere av dørene på Portalen skulle være lydisolerte og motstandsdyktige mot brann, valgte de å bruke Swedoors massivdører. Massivdører er vanlig å bruke på kontorer, skoler og offentlige bygg der det stilles høye krav til slitestyrken. De fleste av massivdørene på Portalen er brannisolert enten med brannklasse EI30 eller EI60, og lydisolert med 30dB, 35dB eller 40dB. Dette bidrar til et trygt og sikkert miljø på Portalen, i tillegg til et sunt og godt inneklima for både kontorarbeiderne og hotellgjestene. I hotellets fellesarealer har dørene stålkarmer og i resten av Portalen er det benyttet trekarmer. Stålkarmene er malt med en mattere finish enn det som er standard, for å få en finere ”look” og den samme glansen som de øvrige dørene med trekarm. Alle karmene ble også levert i fylldybde slik at de er like tykke som veggen og slipper utforing.

Som en ekstrafunksjon på dørene i fellesarealene i hotelldelen, ble det levert heve- og senketerskler som er innfelt i underkant av dørbladet fordi de ønsket det terskelfritt. Disse senkes ned når døren lukkes, hvilket gjør den helt tett og gir god lydreduksjon selv om døren ikke har terskel.

– Jeg synes løsningen med heve-og senketerskler var spesielt bra. Den gjorde det mye lettere for oss å tilfredsstille universell utforming med nivåfri adgang som sikrer god fremkommelighet for blant annet rullestolbrukere og personale med traller. Samtidig ivaretar det også brann og lyddemping, forteller Bengtzon.

Annerledes uttrykk med laminat
Dørene som er benyttet på Portalen-prosjektet er relativt ordinære designmessig, men på hotellet er det valgt et litt annerledes utrykk.

– Scandic ønsket at alle dørene skulle ha en overflate i laminat med tremønster for å få et finert utseende. Laminatbelegg gjør dørene veldig motstandsdyktige mot slitasje, slag og støt som hotelldører fort blir utsatt for med gjester som går ut og inn med store kofferter. I tillegg gjør laminatbelegget at dørene krever lite vedlikehold og er lettere å rengjøre, avslutter prosjektlederen Ove Bengtzon.

Fakta om Portalen Lillestrøm:
Projekt: Portalen Lillestrøm
Entreprenør:

Veidekke

Beliggenhet: Lillestrøm, Norge
Projektets byggeperiode: September 2016-okotber 2017
Byggherre: OBOS
Dører:
  • Massive brann- (Ei30) og lyddører (30 dB, 35 dB og 40 dB) med laminat overflate og trekarm (kontordelen)
  • Massive brann- (Ei30) og lyddører (30 dB, 35 dB og 40 dB) med laminat og malt overflate (næringslokalene, tilpasset etter leietagers ønske og behov)
  • Woods laminat fra Formica, laminat F5488 LNW (hotellet)
  • STABLE – massive malte entre- og innerdører (standardørene til leilighetene)
  • Compact 04N – massiv innerdør (tilvalg til leilighetene)
På dette nettstedet brukes det informasjonskapsler for at du skal få en best mulig opplevelse. Hvis du godtar bruken av disse, klikker du ganske enkelt her for å fortsette. I motsatt fall kan du lese våre retningslinjer for informasjonskapsler her og lære hvordan du blokkerer eller deaktiverer informasjonskapsler. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at dette nettstedet ikke fungerer som det skal, og du vil kanskje ikke få tilgang til bestemte deler av det.