Historie

JELD-WEN ble grunnlagt i 1960, da den amerikanske iverksetter Richard Wendt kjøpte et maskinsnekkeri i Oregon med 15 ansatte. I dag spenner virksomheten over 22 land i Nordamerika, Europa og Australia. JELD-WEN består av ca. 150 divisjoner som beskjeftiger mer enn 20.000 mennesker.

I 2010 feiret JELD-WEN sine første 50 år med medarbeiderarrangement og arrangementer i de lokale samfunn over hele verden.

JELD-WEN startet nesten et århundre etter at de første av Wendt-familiens forfedre forlot Mecklenburg i Tyskland for å starte en ny tilværelse i den nye verden. Så det var kanskje kun naturlig at JELD-WEN til slutt skulle vende tilbake over Atlanteren igjen.

JELD-WEN kom inn på det europeiske marked i 1993. Siden da har JELD-WEN vokst så det omfatter brands over hele kontinentet. I 2006 kjøpte JELD-WEN det dansk-baserte Vest Wood - én av Europas førende produsenter av dører.

 DNA streng

Fra 2012 vil alle JELD-WEN Europe-produkter bli markedsført og solgt under eller i tett forbindelse med JELD-WEN- brandet. JELD-WEN Europe er kjent under mange forskjellige lokale brands: Swedoor i Skandinavia, Dana i Østerrike, Kellpax i Sveits og som Moralt, Wirus og Kilsgaard i Tyskland.

 

Cookies hjelper oss å levere våre tjenester. Når du bruker våre tjenester så godtar du vår bruk av cookies