Historie

JELD-WEN ble grunnlagt i 1960, da den amerikanske iverksetter Richard Wendt kjøpte et maskinsnekkeri i Oregon med 15 ansatte. I dag spenner virksomheten over 22 land i Nordamerika, Europa og Australia. JELD-WEN består av ca. 150 divisjoner som beskjeftiger mer enn 20.000 mennesker.

I 2010 feiret JELD-WEN sine første 50 år med medarbeiderarrangement og arrangementer i de lokale samfunn over hele verden.

JELD-WEN startet nesten et århundre etter at de første av Wendt-familiens forfedre forlot Mecklenburg i Tyskland for å starte en ny tilværelse i den nye verden. Så det var kanskje kun naturlig at JELD-WEN til slutt skulle vende tilbake over Atlanteren igjen.

JELD-WEN kom inn på det europeiske marked i 1993. Siden da har JELD-WEN vokst så det omfatter brands over hele kontinentet. I 2006 kjøpte JELD-WEN det dansk-baserte Vest Wood - én av Europas førende produsenter av dører.

 DNA streng

Fra 2012 vil alle JELD-WEN Europe-produkter bli markedsført og solgt under eller i tett forbindelse med JELD-WEN- brandet. JELD-WEN Europe er kjent under mange forskjellige lokale brands: Swedoor i Skandinavia, Dana i Østerrike, Kellpax i Sveits og som Moralt, Wirus og Kilsgaard i Tyskland.

 

På dette nettstedet brukes det informasjonskapsler for at du skal få en best mulig opplevelse. Hvis du godtar bruken av disse, klikker du ganske enkelt her for å fortsette. I motsatt fall kan du lese våre retningslinjer for informasjonskapsler her og lære hvordan du blokkerer eller deaktiverer informasjonskapsler. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at dette nettstedet ikke fungerer som det skal, og du vil kanskje ikke få tilgang til bestemte deler av det.