CE-merking

Historien om CE-merking kan dateres tilbake til grunnleggelsen av et frihandelsområde. For å beskytte forbrukerne ble europeiske politikere enige om felles harmoniserte standarder for produkter knyttet til helse, miljø og sikkerhet. CE-merket er merket satt på produkter som er laget i overenstemmelse med disse standarder.

Gjennom årene har mange flere harmoniserte standarder blitt implementert og det lille CE-merket er nå kjent blant de fleste forbrukere fra leker, elektronikk, etc.. Konstruksjonsmateriale er en av de nyere produktergrupper som har disse harmoniserte standarder og eksisterende standarder for de ulike typer dører er under utarbeidelse.


JELD-WEN og CE-merking

Å være en internasjonal produsent med et bredt spekter av dører gjør at JELD-WEN selvfølgelig følger utviklingen av standardene nøye og er de første til å implementere dem. For øyeblikket har vi bare en harmonisert standard for vårt utvalg av ytterdører. Dette betyr at du kun vil finne CE-merket på våre ytterdører.

CE-merket er en garanti for forbrukerne om at produktet er produsert i henhold til europeisk harmonisert standard, og at den oppfyller lokale krav, hvis det er spesielle regler.

CE-merket viser til en erklæring om ytelse der testresultater eller ytelse av døren blir erklært sammen med de prosedyrer for samsvarsvurdering.

Selv om etikettene er laget og opplysninger gitt av produsenten, kan forbrukerne være trygg på at en offentlig markedsovervåking holder et våkent øye på produsenter og importører.

På din ytterdør fra JELD-WEN finner du en etikett med CE-logo og litt informasjon hvorav det ene er antall DoP.

Du kan finne og laste ned DoP her:

Se her hvordan DoP leses

Vi anbefaler at du lar CE-merket være på døren.

 

 

På dette nettstedet brukes det informasjonskapsler for at du skal få en best mulig opplevelse. Hvis du godtar bruken av disse, klikker du ganske enkelt her for å fortsette. I motsatt fall kan du lese våre retningslinjer for informasjonskapsler her og lære hvordan du blokkerer eller deaktiverer informasjonskapsler. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at dette nettstedet ikke fungerer som det skal, og du vil kanskje ikke få tilgang til bestemte deler av det.