Main Media

Slik velger du riktig innerdør

Ulike innerdører har ulike egenskaper, og ved å stille seg noen enkle spørsmål før innkjøp øker muligheten for at du finner en dør som du blir fornøyd med. For det første, hvordan skal den se ut? Skal det være en klassisk eller moderne dør, kanskje med glass, eller har du plass til pardører? Er det trangt kan en skyvedør være løsningen. Skal døren   fungere som en mellomdør mellom for eksempel stue og spisestue gir en pardør med glass en herlig, åpen følelse. Skal døren derimot være mot et barnerom, lekerom eller kjøkken, vil en massiv dør som demper lyder være å foretrekke.


Tapetsert vegg og dør med felt malt i en nydelig blånyanse som fremhever veggen.


Med glassdører slippes mer lys inn og øker romfølelsen.

Du bør tenke på om du vil legge litt mer penger i en massiv dør, istedenfor en lettere dør med mindre fyll som dermed slipper gjennom mer lyd.


Massive innerdører har en lyddempende effekt og er et smart valg for rom der lydnivået kan være høyt, som for eksempel barnerom, bad eller vaskerom. De massive dørene har også et mer solid uttrykk og en finish som de enkle, lettere dørene ikke har.


Folk vil ha mer farge inn i hjemmene sine, og i høst ser vi i hovedsak grønne, blå eller naturfargede innerdører. En massiv dør kommer med flere ulike tilbehør, som glass- og speilfelt.


La døren følge helheten i rommet. Som her, der hjemmets stue med plassbygget bokhylle, har en dør med tavle.