Main Media

Swedoor lanserer nye digitale ståldørløsninger

Digitaliseringen av byggebransjen går i rekordfart. Swedoor er ikke lenger bare ledende når det gjelder fysiske dørløsninger, men også digitale. Nå lanseres et helt nytt virtuelt sortiment bestående av ståldører og glasspartier i stål. Totalt lanseres drøyt hundre nye såkalte BIM-objekter.

Stadig flere byggeprosjekter drives som BIM-prosjekt, og man snakker ofte om en digital revolusjon innen bygge- bransjen. Swedoor, som er en del av det verdensledende dør- og vinduskonsernet JELD-WEN, går foran i den digitale utviklingen, og allerede har tusenvis av profesjonelle brukere lastet ned digitale produkter.

Over hundre nye BIM-objekter

Nå lanseres også Swedoors ståldørløsninger som digitale BIM-objekter, og totalt er det snakk om i overkant av  hundre nye BIM-objekter. Den digitale lanseringen omfatter produktene i serien SD4220, som består av glasspartier og profildører for offentlige miljøer, samt de to seriene SD4210 og SDE4210, som består av tradisjonelle ståldører. De fysiske produktene i SD4220 er allerede tilgjengelige på det norske markedet, mens de øvrige lanseres i 2017.

Sikrer alle faser i byggeprosjektet

Med hjelp av BIM får man en ubrutt informasjonskjede fra design, via konstruksjon og bygg til installasjon og vedlikehold – og til slutt ved eventuell riving av bygningen. Ved å bruke leverandørspesifikke objekter i BIM-modellene sine kan arkitekter, ingeniører og designere sikre at alle involverte parter i et byggeprosjekt får korrekt informasjon om hvert enkelt produkt. Samtidig kan de være sikre på at det som tegnes inn også lar seg produsere.

Gratis nedlastning

Swedoors ståldører og glasspartier er tilgjengelige som BIM-objekter for Revit og ArchCAD direkte i programvaren, eller for gratis nedlastning fra portalen bimobject.com eller via swedoor.no/bim.

Dette er BIM
I et byggeprojekt som benytter seg av BIM (Building Information Modeling) samles all informasjon om bygget i en BIM-modell bestå- ende av BIM-objekter, som f.eks en dør fra Swedoor.
BIM-objektet kan inneholde informasjon om hvilke størrelser døren kommer i, monteringsanvisninger, design- og tilvalgsmuligheter, informasjon om isoleringsverdi, brann- og lydegenskaper, miljø- sertifiseringer – det vil si relevant informasjon som man trenger gjennom byggeprosjektets ulike faser.

 

Pressekontakt

Peter Sejling

Sales and Marketing director Northern Europe | psejling@jeldwen.com

Tags

BIM BIM

Likte du hva du leste?

Del dette med en venn