Main Media

Med lavenergidør holdes varmen inne

Med en lavenergi ytterdør kan du enkelt spare energi og være med på å gjøre en innsats for miljøet. Arctic ytterdører fra Swedoor er designet spesielt til å redusere varmeutslippet og senker dermed kravet  til oppvarming av boligen.

Her i nord har vi mange flotte gamle hus, som ble bygget på en tid da kravene til isolering ikke var like strenge som i dag. Eiere av eldre hus er flinke til å etterisolere og skifte ut vinduer for å unngå kaldras. Vel så viktig er det å ha en energivennlig ytterdør. Arctic ytterdører fra Swedoor har god isolasjonsevne, som bidrar til å gjøre huset tettere.

Dørstammen som er bedre isolert og tykkere enn en standard ytterdør, og dører med glassåpning har 3-lags glass. Behovet for oppvarming minsker med en god dør, så her spares både miljøet og lommeboken.

I et hus vil man få den store energibesparelsen fra bedre isolerte flater som gulv, vegg og tak, samt vinduer. Men en ytterdør med god isolasjonsevne vil bidra til å sikre at inngangspartiet er like godt isolert som resten av huset, og gi en behagelig temperatur i entréen ved at man unngår trekk.

Ikke på bekostning av design

En lavenergidør kan også utgjøre en stor forskjell på hjemmets estetiske uttrykk. Dørene er 27–30 mm tykkere enn standarddører, og flere av modellene egner seg godt til det stilrene uttrykket som preger mange passiv- og lavenergiboliger. Det finnes også noen klassiske  varianter.

Dørene kan leveres i valgfri NCS S-farge. Dørmodellene Indus, Nile, Michigan, Ganges og Maurice er noen av modellene i ADVANCE-LINE som kan leveres som Arctic.

Hva er u-verdi?
Jo lavere u-verdi, desto bedre isolerer døren. Dørenes isolasjonsevne vises ved u-verdi, som forteller hvor mye varme uttrykt i Watt som passerer per kvadratmeter dør når temperaturforskjellen mellom ute og inne er på én grad. Swedoor Arctic ytterdører har en u-verdi fra 0,59 til 0,75 avhengig av glassåpningens størrelse.

Under testing benyttes som regel en dør hengt i karm. De fleste ytterdører på markedet har u-verdi mellom 0,8 og 2,0. For tofløyede ytterdører kan man legge 0,10 til u-verdien for tilsvarende enfløyet modell.