Main Media

Harmonisk innemiljø med mindre støy

Ro og harmoni bør råde innenfor husets fire vegger. Likevel er det ofte et høyt stressnivå og redusert søvn- kvalitet som preger manges hverdag. Selv om det ikke er synlig, vil valget av lyddempende dører og karmer utgjøre en stor forskjell i hverdagen.

Se for deg en helt vanlig kveld. Femtenåringen øver på trombone i andre etasje, mens du forsøker å se nyhetene i stua. Storesøster smeller demonstrativt i dørene, lei av å konsentrere seg om leksene i alt bråket. Fra vaskerommet durer både tørketrommel og vaskemaskin. Babyen sovnet til slutt, men søvnkvaliteten hans blir ikke optimal før alle i huset har lagt seg. Harmoni er ikke ordet som beskriver stemningen i hjemmet denne kvelden.

Ifølge Nasjonalt folkehelseinstitutt kan støy virke negativt på trivsel, prestasjonsevne, søvn, kommunikasjon og sosial atferd, samt bidra til stressrelaterte sykdommer. Støynivået i permanente oppholdsrom bør ikke overstige 30 dBA, anbefaler Folkehelseinstituttet. De fleste ordinære støvsugere ligger på cirka 80 desibel når de brukes på maksimal effekt. Da sier det seg selv at det er en fordel å kunne lukke en dør og vite at lydnivået er helsemessig forsvarlig i naborommene.

Hva om du kunne ha dører som ikke smalt? Om en lukket dør holdt lydene ute? Et harmonisk og sunt innemiljø er relativt enkelt å oppnå, og vel verdt innsatsen.

Innerdører fra Swedoor Advance-line har et innlegg som gir en støyreduserende effekt. Kombinert med +Karm eller Flex+Karm reduseres støy ytterligere, da disse karmene har integrert dempelist.

Den umiddelbare effekten av å montere lyddempende dører kan være ganske overraskende – støyen dempes og muliggjør et bedre søvnmønster som beviselig gir større energi og generelt velvære.
 

Pressekontakt

Peter Sejling

Sales and Marketing director Northern Europe | psejling@jeldwen.com

Tags

støydemping

Likte du hva du leste?

Del dette med en venn