Main Media

Gi huset et løft med ny ytterdør

Det finnes en dør for alle hustyper – uavhengig av husets fasade, arkitektur eller farge. Innbruddssikre, godt isolerte og designede ytterdører som gir deg rikelig med valgmuligheter.

Uansett om huset ditt er i funkisstil, av tømmer eller mur, gir du fasaden et helt nytt uttrykk ved å skifte ut ytterdøren.

Kanskje vil du forsterke inntrykket av husets tidsepoke? Forandre, eller bryte med det forventede?

Når du skal velge ytterdør, er en grunnregel å velge dør i samme stil som huset. Men gjennom å bryte med stilen, kan du skape nye og spennende effekter. Dette er en avgjørelse som krever både tid og ettertanke, men er verdt å prøve for deg som vil gi fasaden et spennende uttrykk.

Husets karakter bestemmes i stor grad av ytterdørens design, farge og eventuelle vinduer. Når du skal velge dør, er det selvsagt også mange andre forhold å ta hensyn til. Ytterdøren skal være godt isolert mot fukt, vind og lyd, og dessuten være sikker mot innbruddsforsøk. Samtidig skal den selvsagt fungere som en innbydende inngang til huset, og muligens også gi lysinnslipp til innsiden.

Sjekkliste for valg av ny ytterdør:

  1. Velg en dør av kvalitet. En ytterdør skal tåle både nordiske temperaturer og klimaendringer. Pass på at du velger en CE- merket dør med lang form- og produktgaranti.
  2. Sjekk at døren har god isolering, så den holder varmen inne selv om det er skikkelig kaldt. Bor du i et passivhus, eller huset ligger utsatt til, kan en lavenergidør med lav U-verdi være et godt alternativ.
  3. Trygg og sikker. Det finnes nye dører på markedet som en tyv kan komme seg gjennom på noen sekunder. Velg en dør med innbruddssikre hengsler. Vil du føle deg ekstra trygg, velger du en dør med sikkerhetsklassifisering i henhold til EN 1627 RC3.
  4. En god dør bør også være lydisolert. Når du har lukket døren, ønsker du ikke forstyrrende lyder fra veien eller forbipasserende. Spør selgeren om døren har en lydisolert konstruksjon.
  5. Vi trenger lys. Tenk på mulighetene for ulike glassfelt i døren, eller å kombinere døren med glasspartier over eller på siden for å skape en lys og innbydende entré.


Funkis med ny vri


Med stilrene linjer og eikefiner i en varm nyanse ønsker døren Function Elbe velkommen i samklang med den pussede fasaden. Fire sjenerøs vindusflater byr på et vakkert lysinnslipp. Veiledende pris fra kr 13 144.


Stolt karakter


En beskjeden villa uten en spesielt fremtredende stil, får en stolt karakter med døren Character Tajo som har vinduspartier uten lister. Kan bestilles i valgfri NSC S-farge i tillegg til standard hvit. Veiledende pris fra kr 13 880.


Friskt og tradisjonelt


Med nyheten Character Digits får et eldre trehus en helt ny og mer moderne utstråling. Husnummeret presenteres i form av et glassparti. Bryter du fasaden med en kontrast- farge i tillegg, vil ytterdøren sette sitt preg på hele hjemmet. Veiledende pris fra kr 16 554.


Klassisk herregård


Med sine klassiske profiler og unike vindusform, har ytterdøren Classic Mozart en særpreget eleganse. Detaljene er hentet fra en svunnen tid, men den moderne konstruksjonen er av aller høyeste klasse. Veiledende pris fra kr 20 186.


Tidsriktig med sprosser


Med Classic Debussy får hus fra århundreskiftet en moderne dør, uten at det behøver å gå ut over husets stil. Døren har to stående vinduer med vakre sprosser og to dørspeil nederst, noe som forsterker den tradisjonelle stilen for både eldre eksteriører som nyere hus i klassisk stil.
Veiledende pris fra kr 19 607.


Nybygd retro


Med et nybygd hvitt hus er det mange muligheter for et særegent uttrykk. Du kan bryte med en kontrastfarge, legge til varme med en dør av tre, eller som her: Forsiktig antyde noe som minner om funkisperioden. Med Function Volga i eikefiner får du en dør som er retro og moderne på samme gang. Veiledende pris kr 23 317.


Verandaen ønsker velkommen


Marker inngangen litt ekstra med en dobbel dør. Med Classic Debussy i gedigen, klassisk stil får huset et romantisk og landlig uttrykk, og om sommeren er det herlig å kunne åpne dørene til hagen. Fås i ni standard farger, men kan også spesialbestilles i valgfri farge. Veiledende pris fra kr 19 607.


Teglsten på moderne vis


60- og 70-tallets hvite teglstenshus har en takknemlig og nøytral base som kan varieres på mange kreative måter. Med kvalitetsdøren Function Volga i eikefiner blir effekten at huset fremstår som oppgradert og tidsriktig. Veiledende pris kr 23 317. Legg til sideparti, og mer lys slippes inn i gangen.
 

Pressekontakt

Peter Sejling

Sales and Marketing director Northern Europe | psejling@jeldwen.com

Likte du hva du leste?

Del dette med en venn