ECO – Klimasmarte ytterdører for miljøbevisste boligeiere

Ved å investere i en klimavennlig ECO-dør får både du og miljøet mer verdi for pengene på sikt. Utvendig er den vakker å se på, og innvendig skjuler det seg miljøvennlig trefiber som holder kulden ute med sine utmerkede isoleringsegenskaper.

På Bygg Reis Deg 16. – 19. oktober kan du oppleve våre grønne ECO-dører på nært hold. Lurer du på om ECO er rett valg for din bolig? Book tid med oss for en uformell prat her. 

I dag forbruker vi mer enn kloden vår tåler. I 2011 passerte vi syv milliarder mennesker på jorda, og FN anslår at dette tallet vil øke med nesten 60 prosent innen utgangen av dette århundret. For å sørge for at kloden tåler et stadig økende forbruk, blir flere og flere mennesker opptatt av å ta bærekraftige valg – også når det kommer til investeringer i forbindelse med boligen sin. 

– Vi står overfor et skifte der det å tenke bærekraft og miljø ikke lenger bare er for de mest dedikerte. Nå blir grønne valg i større grad en bevisst del av prosessen når man investerer i en bolig. Da kan ECO-dører være et godt alternativ, sier Tara Liv Hall, produktsjef i Swedoor.

  

Miljøsmarte ytterdører
ECO er et grønnere valg av ytterdører for deg som ønsker å kombinere estetikk med god funksjonalitet og miljøvennlige løsninger. Dørene har blant annet utmerkede isolerende egenskaper som gjør at du kan spare energi. Du får en lunere gang fri for trekk, og kan være sikker på at det ikke lekker varme fra ytterdøren. I tillegg er dørene laget av materialer som er mer bærekraftige enn materialer som er kunstig fremstilt.    

Les også: ECO – et grønt valg av ytterdører 

– Kjernen i døren er laget av porøst trefiber, et materiale som er langt mer miljøvennlig enn kunstig fremstilte materialer. I tillegg isolerer materialet ekstra godt, noe som bidrar til at du kan redusere energiforbruket ditt. ECO-dører er et riktig valg både når du bygger nytt og når du rehabiliterer, og så absolutt i et passivhus, lavenergihus eller 0-energihus, forklarer Hall. 

Estetikk og funksjonalitet
Å gå for en mer miljøvennlig ytterdør trenger ikke gå på bekostning av estetikken. ECO fås som tilvalg til de fleste modeller i CharacterFunction og Classic-serien. Drømmen om en mer miljøvennlig dør i fargen du ønsker deg, med de innfelte glassene du har sett for deg, eller med unike detaljer er dermed ikke umulig. 

– Ytterdøren er det første som møter deg når du kommer hjem, og det siste du ser før du går ut av boligen. Den samme ytterdøren blir gjerne stående i 20 til 30 år. Da er det viktig å velge en dør som passer til stilen og fargene du har på boligen din, og tenke godt igjennom hvilken kvalitet og funksjonalitet du ønsker at døren skal ha. Med ECO holder du familien trygg om natten, verner mot støy, gjør fasaden attraktiv - og tar samtidig et aktivt grønt valg for flere år i fremtiden, sier Hall. 

Les også:Ytterdører til klassiske og moderne hjem  

Mer bærekraftige materialer går altså ikke på bekostning av funksjonaliteten – snarere tvert imot. Døren har også spesialtilpassede karmhylser og -skruer som gjør det enkelt og trygt å montere døren på en stabil måte. 

– Karmhylsene og -skruene gjør det også enklere å justere døren i ettertid, som ved en ettårsbefaring når huset har «satt seg» litt. I tillegg er døren godt rustet for et hardt nordisk klima ved at karmen er kledd med HDF både på utsiden og innsiden. Det gjør døren enda mer værbestandig, forklarer Hall. 

Kunne du tenke deg å se med egne øyne hvordan ECO-dørene kombinerer estetikk, funksjonalitet og bærekraft? Book tid med oss for en uformell prat på Bygg Reis Deg her.  

På dette nettstedet brukes det informasjonskapsler for at du skal få en best mulig opplevelse. Hvis du godtar bruken av disse, klikker du ganske enkelt her for å fortsette. I motsatt fall kan du lese våre retningslinjer for informasjonskapsler her og lære hvordan du blokkerer eller deaktiverer informasjonskapsler. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at dette nettstedet ikke fungerer som det skal, og du vil kanskje ikke få tilgang til bestemte deler av det.