Malte dører – Slipp fargene løs

Bruk farger på dørene for å løfte interiøret.

Hvor mange farger tror du det fins? Tre - eller kanskje to tusen? Det rette svaret er akkurat så mange som du kan forestille deg.

Ved å være kreativ med fargevalget til dine dører er det ingen grenser for hvor mye liv du kan bringe inn i hjemmet.
Uansett om du drømmer om en miks av ulike farger fra det ene rommet til det andre eller en gjennomgående farge i hele hjemmet, er det ingenting som i den grad uttrykker din personlighet som de farger og nyanser du velger å bruke i ditt interiør.

Fargetoner - Skap den rette stemningen

Fargetoner påvirker hvem vi er - vårt humør, våre følelser og de kjennetegn som gjør hver enkelt av oss unike. Dette gjelder også de rommene vi tilbringer tid i.

Kanskje en elegant, ren hvit til spisestuen der vi underholder våre gjester, eller en dempet fargenyanse som harmonerer med fargene til vinterhagen. Eller kanskje en varm tone til din lune dagligstue.

Ved å velge de rette fargetoner til dørene på samme måte som du velger til vegger, gulv og tekstiler, kan du skape den rette stemningen i hjemmet ditt. Og som alle vet bidrar harmoniske omgivelser til å skape indre harmoni.

Hvit er ikke bare hvit

Husk at hvis du velger å gå for en tradisjonell hvit dør så er det store forskjeller mellom de forskjellige nyansene. Hos de fleste produsenter er standard ferdigmalte hvite dører, vinduer og listverk i Bomull (NCS S 0502-Y). Denne er noe gulere og varmere enn f.eks arkitekthvit (NCS S0500-N) som er lysere og mer kjølig. 

Noen farger fungerer bedre sammen enn andre. Det bør derfor også være en del av overveielsene når du skal velge en hvitfarge. Hvis du har et hjem med mange varme og mørke farger, bør du velge Bomull (NCS S 0502-Y) eller Egghvit (NCS 0502-Y). Hvis du derimot holder ditt hjem i lyse, nøytrale, rene og kjølige toner er en klassisk hvitfarge (NCS S 0500-N) å foretrekke. Til slike farger vil Bomull og Egghvit kunne virke gulaktige.

Hvis du er i tvil så søk hjelp hos din lokale faghandel eller maler.


På dette nettstedet brukes det informasjonskapsler for at du skal få en best mulig opplevelse. Hvis du godtar bruken av disse, klikker du ganske enkelt her for å fortsette. I motsatt fall kan du lese våre retningslinjer for informasjonskapsler her og lære hvordan du blokkerer eller deaktiverer informasjonskapsler. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at dette nettstedet ikke fungerer som det skal, og du vil kanskje ikke få tilgang til bestemte deler av det.