Vedlikehold innerdører

MALTE INNERDØRER
Produktene er malt med maling for innendørs bruk med uv-maling med halvmatt glans, som oppfyller høye krav til dekningsevne og utseende, samt har høy motstandskraft mot de fleste husholdningskjemikalier, fett og løsemidler.

Utbedring:
Mindre skader utbedres med pensel. Spør i din fargehandel etter produkter beregnet for innendørs møbler.
Større skader krever som regel sparkling og total ommaling. Test at produktet er egnet, først på et mindre parti på for eksempel dørens bakkant, for å forsikre deg om at det tenkte produktet er forenlig med den opprinnelige overflatebehandlingen.
Vær klar over at karm og dørblad kan ha ulik overflatebehandling.
 
Rengjøring:
Bruk vanlige rengjøringsmidler, dog ikke alkaliske, for eksempel vanlig oppvaskmiddel. Bruk ikke midler som kan skrape eller løse opp overflaten. Unngå derfor løsemidler, skurepulver, stålull etc. Fukt overflaten nedenfra og opp, men rengjør ovenfra og ned, ellers er det risiko for att striper oppstår. Tørk så av.
 
Vedlikehold:
Som regel kreves kun rengjøring om ikke skader har oppstått, eller om slitasjen har vært unormal.
 
FINERTE OG LAKKERTE INNERDØRER
Finerte produkter er overflatebehandlet med uv-basert klarlakk som gir god fyldighet, feste og finish, samt god motstandskraft mot de fleste husholdningskjemikalier.
 
Utbedring:
Mindre skader utbedres med klarlakk i riktig tone og glans. Større skader krever nedsliping og total omlakkering.
Test anvendeligheten først på et mindre parti, på for eksempel dørens bakkant, for å forsikre deg om at det tenkte produktet er forenelig med den opprinnelige overflatebehandlingen.
Vær klar over at karm og dørblad kan ha ulik overflatebehandling.
 
Rengjøring:
Bruk vanlige rengjøringsmidler, for eksempel vanlig oppvaskmiddel. Dypp en svamp eller klut i vaskevannet og vri godt. Rengjør ovenfra og ned. Tørk av. Bruk ikke for mye vann og ikke middel som kan ripe eller løse opp lakken. Unngå derfor løsemidler, skurepulver, stålull etc.
 
Vedlikehold:
Som regel kreves kun rengjøring om ikke skader har oppstått eller slitasjen har vært unormal. Produkter som anvendes for møbelvedlikehold for eksempel møbelvoks og vokspolish kan benyttes men kreves normalt ikke.

 

På dette nettstedet brukes det informasjonskapsler for at du skal få en best mulig opplevelse. Hvis du godtar bruken av disse, klikker du ganske enkelt her for å fortsette. I motsatt fall kan du lese våre retningslinjer for informasjonskapsler her og lære hvordan du blokkerer eller deaktiverer informasjonskapsler. Deaktivering av informasjonskapsler kan føre til at dette nettstedet ikke fungerer som det skal, og du vil kanskje ikke få tilgang til bestemte deler av det.