Main Media

Økt lydreduksjon med boliginnerdører

Lyd Smart

I en bolig med to eller flere rom ønsker man i dag ofte et såkalt stille soverom, altså et soverom med bedre støydemping.

Det vanligste for et stille soverom er at veggen, inkludert luftavtrekk, skal holde 40dB, og døren 25dB. For at en dør skal ha lyddempende egenskaper kreves det alltid at det er helt tett rundt døren. En god grunnregel er at der luft kommer gjennom, kommer også lyd gjennom. Derfor må du løse ventilasjonen ved hjelp av for eksempel luftavtrekk dersom du ønsker en støydempende dør.

I vårt sortiment ADVANCE-LINE er det fem modellserier med massive boliginnerdører. Disse egner seg godt å bruke når du ønsker å oppnå økt støydemping i en bolig. For eksempel med døren som heter Stable. Dette er en glatt, massiv innerdør som finnes i malt og finert utførelse. I konstruksjonen minner den om en uklassifisert massivdør for offentlig miljø, men beslagningen er tilpasset et boligmiljø med såkalte snap-in hengsler og en liten låskasse.

Kombinerer du en massiv boliginnerdør, for eksempel Stable, med karm med tetningslist i (+ karm) og tett terskelløsning oppnår du en støyreduksjon på ca Rw 27-29dB. Med tett terskelløsning menes enten 22 mm høy anslagterskel eller 9 mm terskelplate i kombinasjon med slepelist.

Disse dørene er ikke typegodkjent, men vi har gjort interne målinger i vår lydlab, hvor vi har målt disse resultatene på dører uten glassåpning. Dersom du ønsker å bruke denne løsningen og det er ønskelig, kan vi gi et sertifikat på at dørene er internt testet, og hvilke lydverdier de da har oppnådd.

Vår nye eksklusive dørserie for boliger, SUPERIOR collection, består også av massive innerdører og karmer med tetningslist. Vi har ikke lydmålinger på disse, men de skal oppnå omtrent samme dB-tall som våre andre massive boliginnerdører.

Les mer om SUPERIOR collection her.