Main Media

Lås til skyvedører

Design Smart

For å kunne låse en skyvedør, kreves en hakereilelås. Avhengig av om døren er innfelt eller utenpåliggende, og i hvilket miljø den sitter, ser alternativene litt ulike ut.

Skyvedører leveres som standard med skålhåndtak, og også med draring hvis det er en innfelt skyvedør, og døren ikke er låsbar. Hvis du vil at døren skal kunne låses, er det litt ulike forhold som gjelder avhengig av om det er en innfelt eller utenpåliggende skyvedør. Felles for begge typene er at du slipper ca 80 mm på den frie åpningsdimensjonen hvis du vil ha en lås med sylinder og vrider. Dette er fordi døren ikke kan åpnes helt fordi tilbehøret berører veggen. Unntaket er når det gjelder toalettlåser, der det er noen varianter der vrideren er innfelt i dørbladet. For eksempel har vi vår egen variant av den løsningen (innfelte toalettvridere er imidlertid ikke egnet der  det er høye tilgjengelighetskrav.)

Med innfelte skyvedører er det naturligvis et anslag som døren går mot der du plasserer sluttstykket. For utenpåliggende skyvedører er det ikke noe slikt anslag, og du må da bruke en åpningkarm med anslag. Se detaljer nedenfor.

Til låsbare skyvedører i boliger anbefaler vi en lås kalt B4249, og for massivskyvedører til det offentlige miljøet en lås som kalles 2587. For både innfelte og utenpåliggende skyvedører leverer vi med anslaget løst for montering på stedet. Dette er fordi dørens høyde og sidelengs posisjon kan variere noe avhengig av installasjonen.