Main Media

Klassifiserte skyvedører med automatikk gjør det enklere å bevege seg rundt på et sykehus

Brann Design Sikkerhet Smart

Våren 2020 lanserte vi brannklassifiserte skyvedører med automatikk på det finske markedet. Dørene egner seg spesielt godt til for eksempel sykehusbygg. Klassifiserte skyvedører er allerede i bruk på Tays og Nova sykehus i Finland, og nå lanseres også løsningen i Skandinavia.

De brannklassifiserte skyvedørene utstyrt med automatisering er installert på Tays sentralsykehus i Tammerfors, der det nye barne- og ungdomssykehuset sto ferdig høsten 2019, og trinn 2 i januar 2020. Brukerne av skyvedørsløsningen opplever hvor enkelt og hygienisk man kan bevege seg rundt i bygget, sammenliknet med bygg der det er tradisjonelle dører med hengsler.

Skyvedøren leveres klargjort for automasjon for enklere montering på stedet

En klassifisert skyvedør EI30 / Rw 33 dB eller Rw 37 dB kan utstyres med automatisering, som kjøpes direkte selv til prosjektet. Døren er testet med Assa Abloy styresystem SL500 for skyvedører, og utviklet i samarbeid med Assa Abloy.

Tilkoblingspunktene til skyvedørsåpneren er klargjort på forhånd som en del av leveringspakken, slik at dørene er enkle å installere på stedet.

Sykehusdører må være slitesterke og hygieniske

Med utviklingen av teknologi og driftsbehov på sykehus, har kravene til dører også endret seg de siste ti årene. Automatisering gjør det lettere å gå gjennom dørene og gir bedre hygieneforhold. Automatiseringen fungerer enten ved å trykke på en knapp, trekke i en streng eller sensorstyrt, slik at døren åpnes når du nærmer deg den.

I tillegg må dører til sykehus ta hensyn til blant annet lydisolasjon, slitestyrke, design og egnethet for bygget som helhet. For klassifiserte skyvedørsløsninger kan overflatematerialet tilpasses etter behov, men vi anbefaler en slitesterk og antibakteriell høytrykkslaminat, som best egnet til sykehusbruk.

Brannverdien for skyvedøren er EI30, og lydisolasjonen kan velges som Rw 33 dB eller Rw 37 dB.

Viktig med brede nok sykehusdører

Eldre sykehus kan fortsatt ha en meter brede dører, mens nyere bygg har økt bredden til 1,4 meter. De brede dørene gjør det enkelt å flytte sykesenger og utstyr.

Tradisjonelle hengslede dører kommer noen ganger til kort når gjelder størrelse. Klassifiserte skyvedører er derimot tilgjengelige i bredder fra 1,0 til 1,8 meter. I tillegg tar ikke en skyvedør like mye gulvplass når den åpnes, som en hengslet dør.